SKYPE!

Jag skypar med världens bästa Alexander och saknar London! Jag vill sitta på en sunkig pub, dricka för mycket vin och prata om livets bekymmer! Men just nu nöjer jag mig med en trevlig skype-date och ser fram emot när vi ses i maj.

/Amanda

Nu har det gått för långt!

Jag har lunginflammation! Såklart! Varför skulle jag inte ha det? Det är ungefär den turen jag har haft de här senaste månaderna. Inflammationerna och sjukdomarna har avlöst varandra och nu börjar jag bli trött på det. Jag sitter i Ljungsbro och önskar att jag kunde gå ut på en promenad. Det har snöat, men det är soligt och varmt ute, så en promenad till Skarpåsen och tillbaka vore perfekt. Men problemet är att det är fem kilometer dit och det orkar jag aldrig i det här tillståndet. Jag har dessutom ingen nyckel så jag kan inte lämna huset utan att låsa. Men William kommer hem snart och då tänkte jag passa på att komma ut en stund. Jag måste börja ta mig tillbaka till någon slags verklighet nu efter så pass många dagar hemma i tv-soffan.

Den 7 maj ska jag åka tillbaka till London. Lördag till onsdag! Det blir någon slags omvänd weekend, men det ser jag verkligen fram emot. Det var skönt att lämna London bakom sig för tre veckor sedan. Det var en sådan lättnad att komma ifrån det där huset, barnen, arbetstiderna... Alla väskor var packade och jag tog med mig allting (förutom en alldeles för högklackad sko, som jag råkade glömma kvar inne hos Caroline, den vänstra, för den andra kom jag ihåg) och tänkte inte komma tillbaka. Inte dit i varje fall, inte till det livet. Men nu har jag börjat sakna livet runt om kring. Staden, helgerna, vädret, tempot... Så att få tillbringa fyra dagar där, utan jobb och måsten, i mitten av maj kommer att bli toppen. Och Caroline D. har semster så hon har all möjlighet att hänga med mig från morgon till kväll. Yeeey!


Vid Themsen nere vid Tower Hill.

Nu ska jag ta med mig en kopp te ut på balkongen och läsa ut min bok innan William kommer hem från skolan. Är man ändå hemma och är sjuk får man göra det bästa av saken! :)

/Amanda

Mystiskt sjuk!

Det här har varit en jäkla jobbig vecka. Det började i måndags med en flyttstädning i en villa som drog ut på tiden och slet sönder varenda muskel i min stackars arma kropp. Och sedan dess har jag varit ledig, men inte hittat på så mycket på grund av trötthet. I onsdags lunchade jag med Karolina och skrev kontrakt på lägenheten, men utöver det har veckan endast bestått av dåliga repriser på tv och sömn i enorma mängder. Så igår tröttnade jag, dels på den här lustiga sjukdomskänslan, men också på min hemska hosta som har plågat mig i säkert en månad nu. Jag fick en tid på vårdcentralen klockan halv tre, men inte heller där kunde de komma fram till vad problemet är. Jag hade ingen feber och lungorna verkade fungera normalt, men jag hade en sänka på över 160 (man ska tydligen ligga under 10 om man är frisk och kry) så jag skickades upp till akuten för att röntga lungorna och nu i eftermiddag ska jag tillbaka till vårdcentralen för att se vad som kan ligga bakom detta mystiska sjukdomstillstånd. Jag tror att misstanken är lunginflammation, men eftersom jag inte fick veta något på akuten igår, eller ens träffa en läkare, så vet jag inte än. Men just nu håller jag tummarna för att jag får någon slags antibiotika och kan bli frisk snart igen. Den här våren har varit lite för sjukdomstät tycker jag och det får gärna sluta snart.

Planerna för helgen ser lugna ut. Eftersom jag i princip inte orkar röra på mig och har svårt att andas kommer jag nog att stanna inne större delen av tiden. Men jag måste erkänna att det kryper lite i mig nu efter så många dagars stillasittande. Dock kan jag inte göra så mycket åt saken nu i mitt tillstånd mer än att vänta och se.


En gammal bild, från dagar då man mådde lite bättre. :)

/Amanda

SOFIE FORSLUND!

Sofie är här! Vi dricker vin och tycker att det är relativt gott i sammanhanget. Snart ska vi gå ut och ta lite frisk luft och livet känns helt okej som det är nu. Barnen sover, men ska väckas tidigt imorgon. I alla fall, nu är det Sofie-Amanda time!



iBuenas noches!
/Sofie och Amanda

Lägenhet!

Jag har precis städat hela huset ute i Ljungsbro. Snart kommer mamma hem från träningen och då ska vi köra iväg William till bandyträningen och åka och handla inför helgen. För- och eftermiddagen spenderade jag i stan, delvis med Sanita. Vi satt i solen och drack kaffe och jag köpte ett par relativt fula solglasögon för att få lite extra vårkänsla.

Lägenheten var perfekt! Jag bestämde mig direkt och kommer att hyra från och med första maj till sista augusti. Kontrakt kommer att skrivas nästa vecka, men nu är jag bara lättad att jag har hittat ett eget ställe. Och att det är stort, ljust och fint med två balkonger, stort kök och centralt läge gör ju ingenting. Så det ska firas med ett glas vin ikväll tror jag.


Liten Mandis, stora Spindelmän, tusen år sedan...

Nu ska jag vattna blommorna innan mamma kommer hem. Sedan ska här köras bil!

/Amanda

Torsdag!

Klockan är 09.08. Jag har varit vaken sedan Martin gick till jobbet imorse klockan halv sju, men fortfarande inte lämnat sängen. Snart ska jag iväg och titta på en lägenhet som jag kanske ska hyra i sommar. Igår ägnades arbetsdagen åt fönsterputsning på Befab, men nu är jag ledig fram tills på måndag. I helgen åker mamma och Anders till Krakow så jag ska vara barnvakt åt William. Men på lördag kommer Sofie ut och gör mig sällskap och då väntas vindrickande och hemmamys.

Men nu ska jag ta mig ut ur sovalkoven och försöka göra mig redo för visningen. Håll tummarna för att den är fin!

/Amanda

Hemma igen!

Jag är tillbaka i Sverige. Mamma och jag hade en toppenbra helg i London förra helgen, men nu är jag tillbaka i kalla Sverige och London-saknaden är stark, men kontrollerad. Jag har haft turen att få lite jobb på mammas företag den här veckan så jag ska väl förhoppningsvis snart ha råd med ett par flygbiljetter så att jag kan swischa över och hälsa på alla London-vänner. Första veckan hemma har varit ganska ointressant. Jag har varit sjuk igen, men jag tror att jag är på bättringsvägen nu.

Ikväll ska jag vara barnvakt åt William medans mamma och Anders är iväg på middag. Jag tror kanske att Martin kommer ut en sväng och gör oss sällskap också. Men först ska jag in till stan och försöka få ordning på alla nedrans kartonger som står i Martins förråd och träffa de två äldsta bröderna Jackeltoft för en fika. :)


Alexandra och Caroline på Elk i torsdags.


På hotellet i lördags.


Oliver och vin i lördags förmiddag.


Mamma på O Bar.


Carro och Brendan på The Poet i söndags.


Carro och Helene.


Carro och jag.


Jag och min fina, fina Caroline.

Nu måste jag panikmåla mina naglar innan det bär av mot stan. Kanske man skulle våga sig på att köra idag. Jag tog mig hela vägen ifrån Vreta Kloster igår utan minsta lilla missöde så om väglaget är okej kanske det får bli en liten körtur. Det är ju så hiskeligt roligt att köra bil!

/Amanda

ELK!

Tjejerna på Mapesbury gör sig redo för en kväll i Fulham. Vi ska till Elk och dricka billiga mojitos hela kvällen/natten. Jag är osäker på om jag jobbar imorgon, men oavsett om jag gör det eller inte så börjar jag tidigast klockan halv tolv. Men nu måste det drickas lite mer vin innan det bär av mot tunnelbanan.



Party, party!

/Amanda

Eftermiddag!

Minutrarna går långsamt. Hank, Fonsie och Sid är iväg och simmar. Alexandra steker pannkakor. Angus och Wednesday chillar i köket och Vinnie, som är här på besök, lägger pussel. Vi har varit i kyrkan hela dagen fram tills nu och snart kommer resterande barn hem och det väntas middag, bad och läggdags. Själv ska jag iväg och träffa Alexander i Green Park för en cider eller två och sedan ska jag, förhoppningsvis, flytta tillbaka in i gästrummet där jag kommer att bo fram till på lördag morgon när mamsen kommer.


Slänger upp en bild på Wednesday och Lennie från gårdagens födelsedagskala på Topsy Turvy. Cute!

Imorgon jobbar vi heldag, men jag får se exakt hur mycket det blir för min del. Just nu känns det som att vi är lite överbemannade här på Mapesbury och jag tror att Alexandra är redo för lite mer ansvar. Men nu ska jag ge Angus ett bad innan maten och preppa lite för kvällen.

Ciao!
/Amanda

RSS 2.0