Förkylning!

Just nu är jag så trött att jag inte ens orkar lägga mig i sängen. Jag är hur förkyld som helst och har alldeles för mycket att göra för mitt eget bästa. Jag har fortfarande inte börjat packa och jag är alldeles för seg i huvudet för att fundera ut vad jag ska lägga i väskan. Imorgon börjar jag för övrigt halv åtta och måste sedan rusa iväg en och en halv timme innan jag slutar för att hinna flyget. Men något säger mig att jag kommer sova sött hela vägen när jag väl sitter där.

Nej, nu ska jag kanske ta tag i saker. Jag har varit över hos Emma ett par timmar efter jobbet så jag har verkligen inte fått något gjort. Måste upp vid typ sex imorgon och duscha och grejer innan jobbet också, så jag har verkligen inte tid att blogga egentligen. Så godnatt allihop! Nu behöver jag mitt nässpray! ;)

/Amanda

30 september!

Nu har jag inte kunnat blogga på ett tag för min dator fungerar inte på mitt rum. Det är troligen något fel inne i maskinen och inte med uppkopplingen eftersom Carros dator funkar finfint däruppe. Men det ska jag väl kolla upp någon gång! Nu har jag precis vaknat och duschat och snart kommer Carro ner så att vi kan äta frukost. Jag har haft kanonkul sedan hon kom hit och det är verkligen toppen att ha henne boende här.

I måndags drack vi bara lite vin uppe på rummet för att fira hennes ankomst och i tisdags kväll blev det en liten pubrunda i Kilburn. Men jag talar nog för oss båda två om jag säger att det blev lite för mycket då. Men kul hade vi i alla fall! Igår var jag bara hemma och somnade ganska tidigt. Så nu känner jag mig pigg och redo för en ny solig dag. Och imorgon åker jag till Madrid! Förhoppningsvis i alla fall, om inte strejken fortsätter och jag inte kommer iväg, men så blir det ju givetvis inte. Jag ska till Madrid! :) Så nu ska jag käka lite frukost och sedan ska jag försöka skriva ut mina boardingkort och min tågbiljett. Jag åker härifrån vid sex imorgon kväll och beräknar vara framme hos Irina senast halv två på natten. Har alltså drygt åtta timmars resa att se fram emot, men det är det värt.

Ber om ursäkt för bristen på bilder, men kameran ligger på rummet och jag har noll lust att springa upp och hämta den nu, men de dyker upp pronto, det lovar jag.

/Amanda

Carro är här!

Hallå bloggen!
Nu har jag precis lämnat pojkarna i skolan och ät hemma med Wednesday och Angus, som springer omkring och leker. Jag tänkte passa på att skriva ett kort inlägg innan det är dags att lägga Angus igen för hans förmiddagsnap.


Wennie, jag och Angie.

Igår kom Caroline hit till Kilburn vid niotiden och är numera inneboende hos oss här på Mapesbury Road. Det känns hur kul som helst att ha en kompis så nära och jag är verkligen jätteglad att hon äntligen har kommit tillbaka till London. Idag är det bara Rosie och jag som jobbar, men då hon var tvungen att springa iväg ett par timmar får vi se om vi hinner iväg till svenska kyrkan senare. Det vore dock toppen om vi hann eftersom vi kan behöva en del grejer från Totally Swedish också. :)

Ikväll blir det nog bara någon lokal pub för min och Carros del för imorgon börjar jag inte förrän tolv. Inatt sov jag nere på mellanvåningen eftersom Anga åkte till Mallorca mitt i natten och ingen var där och kunde höra barnen om de vaknade. Jag väcktes av Fonsies Buzz Lightyear-väckarklocka klockan 04.00, men bortsett från det så sov både jag och barnen gott hela natten. Och imorse vaknade de inte förrän vid halv sju, så det blev betydligt mer sömn än jag hade väntat mig.

Nu ska jag gå iväg och göra en flaska till Angus och sedan ska jag hitta på något kul att göra med Wennie!

/Amanda

Lördagshäng med Ida!

Igår hade jag en riktigt trevlig dag! Jag sov ganska länge på morgonen och åkte sedan in mot Oxford Circus där jag träffade upp Ida vid tvåtiden. Vi gick omkring på stan ett par timmar och det blev ett par byxor, vantar samt en födelsedagspresent till Martin för min del och halsduk och linne till Ida. Sedan rörde vi oss ner mot Soho och hamnade på The O Bar med planen att ta några eftermiddagsdrinkar innan hemresan. Tre kannor Sex on the beach, ett par drinkar och en vinflaska senare var vi dock fortfarande kvar och när jag väl bestämde mig för att åka hem hade klockan hunnit bli halv två. Då hade vi också insett att stället uppenbarligen var en gaybar, vilket vi hade lyckats undgå att upptäcka hela kvällen.


Eftermiddagsmys på The O Bar.


Ida igår kväll.


Raspberry Mojitos kan nog vara min nya favoritdrink!

Idag skulle jag har åkt till IKEA en sväng, men det blev lite för stressigt för Cecilia som skulle vara på gymintroduktion vid halv tre så vi bestämde oss för att ta det en annan dag istället. Nu är jag alltså bara hemma och funderar på att våga mig ut i höstkylan för att köpa något att äta. Jag borde kanske ladda ner någon bra film också för att ha något att göra under kvällen. Så det blir en lugn söndag hemma. Känns skönt att vara i huset också ifall Anga och Rosie skulle behöva lite hjälp med barnen.

/Amanda

Nu är det fredagsmys!

Nu är klockan åtta och jag har jobbat sedan klockan halv åtta imorse. Jag har precis lagt Angus, som redan verkar sova sött på övervåningen, och sitter nu och myser i soffan med Airplane. Dagen har gått förvånansvärt fort och nu på kvällen har jag och Anga lagat lite mat och druckit lite Prosecco för att fira helgen. Jag är dock så trött att jag knappt orkar stå på benen nu för det blev inte mycket sömn inatt.


Jag och Angus tidigare idag.

Igår åkte jag till Fulham där jag mötte upp Emma, Emma och Cecilia på The Elk för lite mojitos, men kvällen blev betydligt mer utdragen än planerat. Alla andra var lediga idag och drog vidare ut, men trots att jag inte åkte hem alltför sent tog det sin lilla tid eftersom Londons kollektivtrafik är fullkomligt värdelös. Men jag hade en riktigt trevlig kväll och hade jag inte kännt mig stressad inför att komma hem någorlunda tidigt hade den säkert blivit ännu bättre. Men det var härligt att få dra ut med tjejerna en kväll.


Emma och Cecilia.


Mojitos!


Cecilia och Ida.


"Under my umbrella."


Emma och jag.

Nu har jag precis fått veta att varmvattnet är tillbaka. Känner verkligen att jag kan behöva en dusch eller ett bad eller båda två efter varandra för att bli ren efter de här dagarna. Är fortfarande lite orangefläckig för att jag inte klarade av 15-graders duschen igår morse. Så nu ska jag nog upp och njuta av värme och vatten! Sedan borde jag nog nästan lägga mig. Känner mig lite småkrasslig och har som sagt inte sovit så mycket inatt. Nu verkar det i alla fall som att jag inte behöver jobba några längre tider imorgon, så man kanske skulle försöka skaffa sig en plan för lördag/söndag.

Trevlig helg!
/Amanda

Nanny makeover!

Just nu fuskar jag lite! Jag sitter ute i trädgården och tittar på barnen samtidigt som jag kollar datorn lite. Men jag ser det som att det är bra att träna på multi tasking. Nu har föräldrarna i familjen gett sig av till Mallorca för ett par dagar så nu är det jag, "Anga" och Rosie som har hand om barnen. Just nu är det ganska lugnt. "Kusin Etta" och "moster Charlotte" är här så vi ska snart äta lite mat. Barnen passar på att leka i trädgården nu när regnet äntligen har slutat.

Jag började den här dagen med en iskall dusch klockan sex imorse eftersom Rebecca erbjöd mig en liten spray tan treat igår kväll som man var tvungen att "duscha av" dagen därpå. Så nu är jag brun/orange/fläcklig i en vecka framöver. Ganska intressant upplevelse faktiskt. Jag har dessutom varit hos frisören idag och fått ordning på mitt galna hår som tidigare var trefärgat och fullkomligt söndertrasat. Så det känns skönt att vara lite ny och fräsch nu till helgen.

Nu måste jag springa och steka lite kyckling till Fonsie som inte äter köttfärssås. Det luktar för övrigt underbart om Angas grönsakskyckling som hon lagar ute i köket. HUNGRIG! Ikväll blir det mojitokväll med lite kompisar i Fulham. Det ser jag fram emot!

/Amanda


Bildbomb! Saker jag saknar i bilder.

Jag slänger upp lite bilder från olika tillfällen med den gemensamma benämningen "saker som jag saknar". Mest för att jag inte har så mycket annat för mig en morgon som denna.


Frida, spraygrädde och kladdkaka!


Rimforsa-bröderna! På denna bild Leo och Noel.


Spint och FN-rollspel.


Lazy days på Öland.


Crazy days på Öland.


Becka och Frida!


Sommar i Fjälla.


Sommar var tusan som helst.


Tossa de Mar, William och mamma.


Martin, sol och havet.


Skogshäng med lillebror och pojkvän.


Linnea och champagne!


Parhäng med Robert och Linnea.


Martins saker på hyllan i mitt lilla London-rum.


Madrid och storstadshäng med Martin.


Att köra bil.


Dessa sötnosar och HRC-drinkar!

Ja, jag saknar betydligt mycket mer saker än så, men det finns inte bilder till allt och jag tror seriöst inte att det är någon som bryr sig. Men jag hittade en massa gamla pics på ett usb som jag av okänd anledning släpat med mig till London, så nu har jag i alla fall fått någon användning av det. Nu ska jag sminka mig och försöka få mitt äckliga, otvättade hår att se någorlunda okej ut innan det är dags att hämta Hank och Wednesday.

/Amanda

Tjejkväll hos Emmorna!

Hallå hallå!
Jag har ganska nyligen kommit hem efter en trevlig liten vinkväll med Emma, Emma och Cecilia. Vi jobbar alla fyra imorgon, så det blev bara lite mys i trädgården såhär efter jobbet, vilket alltid är trevligt. Imorgon har jag sovmorgon och för en gångs skull ska jag försöka sova ut. Jag brukar alltid lura i mig själv att jag kan göra något vettigt av morgonen om jag går upp lite tidigare, men hittills har jag som max orkat mig iväg till Starbucks så imorgon tänker jag verkligen inte sätta några klockor i onödan. Det får bli en seg morgon i sängen istället!


Härligt sensommarhäng i Emmornas trädgård.


Emma I och Emma II.

Jag har för övrigt fått veta att vi inte får tillbaka varmvattnet förrän på torsdag, så jag får väl se hur jag löser det problemet. Tanken var att jag skulle ha lånat duschen hos Emmorna nu för att slippa se ut och känna mig som en kloakråtta, men det glömdes liksom bort när jag väl var där och nu börjar jag få lite smått panik. Det får kanske helt enkelt bli en kalldusch imorgon bitti, men jag hoppas innerligt att jag ska komma fram till en bättre lösning innan dess.

I övrigt har det varit en härlig dag! Jag och Angus lyckades låsa in oss själva i bilen utanför simhallen tidigare idag, vilket kunde ha blivit lite dramatiskt. Vi hade nämligen parkerat precis intill ett träd, vilket gjorde att jag var tvungen att klättra runt bilen för att få ut Angus. Då kommer det en bil och passerar så att jag måste stänga igen dörren till baksätet och efter att ha knäppt loss bebisen inser jag att barnlåset har gått på och att vi inte kommer ut. Resterande passagerare har då redan hunnit in i simhallen så vi sitter där en stund innan en stackars kvinna går förbi på andra sidan gatan och hör mina knackningar genom bilrutan. Hon såg lite misstänksam ut och verkade titta sig omkring efter en eventuell kidnappare innan hon slutligen släppte ut oss. Så det var ju lite roande sådär på eftermiddagen!

Annars kan jag delge er att jag nu har planerat in min första hemresa och att den kommer att ske om bara knappt tre veckor. Jag måste ju hem och städa ur lägenheten lite och säga hej då till Martini innan han ger sig iväg till Asien. Plus att jag måste hem till alla mina små bröder som jag saknar som tusan nu när jag jobbar med barn hela dagarna. Nu ska jag sova!

/Amanda

Godnatt!

Nu sitter jag här och skypar med min födelsedagspojke hemma i Sverige. Jag har precis ätit underbar indisk hämtmat som Rebecca hade beställt hem och ska snart krypa ner och sova. Det har i princip varit sommar här idag och jag hoppas på lika härligt väder imorgon igen. Lite solsken gör allting så mycket bättre!

Sov gott!
/Amanda

Grattis!

Idag fyller Martin 22 år! Jag känner mig lite smådålig som inte har varit med på någon av hans födelsedagar de senaste tre åren, men jag får försöka fira honom när jag kommer hem nästa gång istället.


Grattis på födelsedagen, Martin!

Helgen har varit bra! I lördags kväll åkte vi på en födelsedagsfest i Willesden Green och kvällen blev faktiskt ganska bra. Jag åkte dock hem ganska "tidigt", men mådde trots det skit igår. Idag ska jag jobba som vanligt och vad som händer senare i veckan har jag ännu inte hunnit fundera på. Allt jag vet är att jag ska klippa mig på torsdag. I helgen åker Rebecca och Andreas till Mallorca, så jag måste eventuellt hoppa in och hjälpa till lite då också, men det har jag egentligen ingenting emot. Nästa vecka är det ju min tur att dra till España, då jag svischar över till Madrid ett par dagar. Så det ska bli kul med lite miljöombyte, och att träffa Irina såklart!

Nu funderar jag på om jag ska gå och köpa lite vatten innan jobbet. De har nämligen stängt av vattnet här i två dagar och det kan ju vara bra att ha lite uppe på rummet. Är lite nervös för hur det ska gå utan vatten när det finns fyra barn i huset, men det löser sig säkert.

/Amanda

18 september!

Nu är det helg igen! Tiden har gått förvånansvärt fort den här veckan. Igår träffade jag upp Julie efter jobbet och vi gick för att köpa mat och hyra film till kvällens fredagsmys. Det blev en gammal brittisk skräck från 1973, som vi båda pratade bort och missade fullständigt, samt "Bounty Hunter", under vilken jag (givetvis!) somnade. Vi stoppade dessutom i oss en massa pizza, Cola, kakor, vin, glass och popcorn. Underbart sätt att fira veckoslutet på tycker jag!


Under gårdagens frosseri hos Julie.


Lite smått och gott.


Kakmonstret.


Självutlösare?

Idag vaknade vi runt nio och nu har jag precis varit och ätit världens gigantlunch med Cecilia på Jack's, följt av kaffe och kakor på Gail's. Så nu mår jag som jag förtjänar!


Lunch på Jack's.


Underbara bakverk i solen.

Ikväll ska jag och Carro hem till James på födelsedagsfest, men först ska jag iväg på hårkonsultation på Cutting Crew. Jag är lite nervös eftersom jag alltid brukar få en massa skit för hur slitet mitt hår är, men det får jag väl ta. Jag ska ju dock inte ändra någonting idag utan bara boka en tid för senare i veckan. Annars har det varit en härligt solig dag idag och imorgon har jag planer på att ta mig till närmaste IKEA för att köpa lite saker till mitt rum.

/Amanda

Torsdagstrött och pepp på helgen!

Idag bestämde jag mig för att det verkligen har blivit höst och kallt och tog därför fram vinterjackan ur resväskan innan jag gick och mötte Julie för en frukost på Starbucks. Därefter började jag min arbetsdag med att hämta upp Hank och gick hem för att laga mat till de två mellersta. Nu har jag nyligen slutat och sitter och njuter av den nya, välfungerande internetuppkopplingen som vi har fått här i huset och snart ska jag slå Martin en signal på skype.


Julie på Starbucks imorse.

Igår blev det en snabb drink med en gammal spansk kompis efter jobbet, men ikväll har jag inga som helst planer på att lämna mitt rum utan tänker nog bara sitta vid datorn och kanske se det sista Skins-avsnittet för den här säsongen. Jag vet dock redan vad som väntar och inbillar mig att så länge jag inte tittar på det så är allt fortfarande så som det ska vara, men jag kommer troligen inte att kunna stå emot abstinensen länge till.

Imorgon jobbar jag som vanligt och sedan ska jag hem till Julie för en gammal hederlig sleepover med hyrfilm, matlagning och annat mys. Ska verkligen bli härligt att återuppleva lite av barndomen med en traditionell övernattning hos en kompis och förhoppningsvis får vi tag i någon bra film att se på också. Men nu ska jag äta upp mina sista äckliga Maltesers och skypa en stund med Martin innan det är dags att sova.

/Amanda

En härlig morgon!

Nu har jag precis kommit upp och ska gå ner och göra mig en latte och gå ut i trädgården med en bok/tidning och njuta av solen. Börjar inte förrän tolv, så det ska bli härligt att sega lite nu under morgonen. Alla utom bebisen är på dagis/skolan så det blir att hämta den första vid halv ett.


En minst sagt solig bild från i helgen.

Så ha en bra dag allihop för det har jag verkligen bestämt mig för att jag ska ha.

Ciao, ciao!
/Amanda

Tisdagslycka!

Okej, så just nu är jag på ganska underbart bra humör tack vare goda nyheter från en vän, men låt oss börja med dagens händelser i rätt ordning. Jag började halv åtta imorse och efter att ha fått iväg de stora killarna till skolan tog jag med mig Wednesday och Angus på promenad till svenska kyrkan där vi spenderade större delen av eftermiddagen tillsammans med vänner och andra au pairer/nannys. Vi kom tillbaka så sent som halv fem och efter att ha lagat köttfärssås till alla barnen och fått åtminstone tre av dem att äta (inte Hank som först vägrade och sedan somnade på golvet i lekrummet och gick och lade sig för natten) blev det bad och kvällsmys och nu sover de allihop. Jag skulle ha träffat Cecilia ikväll, men hon var tvungen att babysitta så nu blir det än kväll med lösgodis, Marabou-choklad och tidningar istället. Internet bråkar på mitt rum så jag sitter nere i vardagsrummet nu, men allt godis väntar på rummet så jag ska skynda mig upp snart.

Men så till orsaken till min glädje! Caroline Danielsson har nämligen bestämt sig för att komma tillbaka till London redan om ett par veckor och hon kommer att hyra rummet bredvid mitt här på Mapesbury Road. Det ska bli så kul att få lite sällskap av någon i min egen ålder och jag är säker på att det kommer bli toppen att bo vägg i vägg med Carro. Så ikväll blir det minifest på rummet med alla mina onyttiga inköp från svenska affären. :) Pepp, pepp, pepp!


Jag är en glad au pair just nu.

Nu ska jag fokusera på Britain's Next Top Model och sedan blir det skype med Martin när han har slutat jobba.

/Amanda

Ensam igen!

Nu är det måndag igen och Martin har åkt hem. Jag pratade med honom precis och han var bara några kilometer från Linköping. Han åkte härifrån redan vid två inatt och det känns ärligt talat som att någon har punkterat min ena lunga. Jag kan liksom inte andas ordentligt och det är så jobbigt att vara ensam igen. Men vi har haft en jättebra helg och det känns som att jag har laddat mitt Martin-batteri och kan klara mig åtminstone ett par veckor ifrån honom nu. Igår var vi på Thriller Live och det var faktiskt riktigt bra! Det var inte direkt som en vanlig musikal med en handling utan mest en massa musik och dans, men det var fortfarande väldigt bra och man blev absolut glad av musiken som spelades. Jag tror att jag måste få hit min lilla Michael Jackson-galna lillebror William så att han får se den också för det skulle han verkligen gilla.

Nu ska jag nog snart gå ner och jobba. Jag är osäker på om jag börjar tio eller tolv idag, men eftersom Hank inte börjar skolan förrän imorgon kan det nog vara bra att jag börjar redan nu. Resten av veckan ska jag försöka boka upp så mycket som möjligt så jag slipper tänka på hur mycket jag saknar min älskade prins som inte är kvar här. Men jag är så glad att jag har honom och han stöttar mig verkligen i det här och jag vet att han alltid finns där för mig när jag behöver honom. Han fyller dessutom år om en vecka så i helgen måste jag åka in till stan för att hitta någon finurlig present till honom.

/Amanda

Myssöndag!

Hej där!
Idag började vi dagen med en riktig engelsk frukost och därefter vandrade vi omkring lite här i Kilburn för att Martin skulle få en uppfattning av området där jag bor. Nu har jag precis kommit hem från Queen's Park Day där jag har hjälpt till med barnen under några timmar och snart kommer Martin hem. Han har varit inne i stan och fixat biljetter till Thriller på Lyric Theatre så vi ska bara svida om och sedan ska vi ut för att äta något innan musikalen börjar klockan halv åtta. Så jag tror att det kommer bli en riktigt härlig kväll och jag ska försöka att inte tänka på att min älskling snart åker igen, utan bara fokusera på att han är här just nu.

/Amanda

En underbar helg!

Jag har inte haft internet på ett par dagar så jag har inte hunnit uppdatera så mycket, men nu verkar det vara tillbaka så jag passar på att skriva lite snabbt. Martin kom hit igår och det är underbart att ha honom här. Jag njuter av varje sekund och vill absolut inte att helgen ska ta slut. Idag har vi varit på Portobello Market, shoppat på Oxford Street och ätit god italiensk mat nu på kvällen. Imorgon ska vi försöka få tag i några musikalbiljetter och bara göra det bästa av vår sista dag tillsammans för den här gången.


Jag har världens finaste kille på besök.

Nu ska vi sova en stund så vi kommer upp skapligt imorgon och hinner göra något vettigt av dagen. Har haft en riktigt bra dag och ser fram emot en minst lika bra sådan imorgon. Men det är inga problem när Martin är här för oavsett vad vi gör så är jag glad bara för att jag får ha honom här.

/Amanda

Snart så...

Är det verkligen sant att den här killen kommer och hälsar på mig imorgon? Kan inte förstå att det är så för trots att jag bara har varit borta i några veckor så känns det som att jag inte har fått träffa Martin på evigheter. Saknar honom varje dag och är så glad att han kommer hit imorgon.


Martin och jag i Madrid i våras.

Nu ska jag skynda mig ner och dricka en kopp kaffe innan jag ska ut en sväng med Hank och Angus. Solen lyser så vi hoppas på en varm dag, tycker jag.

/Amanda

Spontan biljettbokning!

Okej, så Rebecca väckte mig vid tio imorse och bad mig komma ner och börja två timmar tidigare. Jag såg inga större hinder i detta och sprang ner för att ta Hank och Angus till parken. Båda somnade dock på vägen dit, så jag passade på att gå till apoteket och gick därefter till Starbucks i väntan på att de skulle vakna. Så förmiddagen var ganska lugn, men jag har ändå haft en lite halvjobbig dag med hemlängtan och svårigheter på jobbet så efter att ha ringt och skrämt upp mamma genom att gråta i telefonen gav jag mig ut med de två minsta på Kilburn High Road för att köpa lite saker för att pigga upp mig själv. Det blev mest lite tidningar och annat onödigt, men eftersom barnen ändå sov i vagnen vandrade jag ändå omkring en sväng och snart glömde jag bort varför jag ens hade varit så ledsen från första början.

Nu slutade jag för inte så länge sedan och då jag fortfarande inte kände mig helt på topp fick det bli en spontant bokad weekend i Madrid för att få upp humöret. Så nu är jag hur glad som helst och kan inte vänta tills jag får åka och hälsa på min söta Irina om drygt tre veckor. Jag säger bara det, att Ryanair kan man nästan alltid lita på. Så även om det är lite jobbigt att försöka hantera alla dessa barn ibland, så är jag säker på att det är lättare om man hela tiden har något att se fram emot. Det var väl ungefär så jag tänkte under hela tiden i skolan och på ICA också, men nu när man är i London så ska man plötsligt nöja sig och stanna här under helgerna. Jag förstår dock inte varför man ska ignorera det nya Ryan-utbudet, utan har bestämt mig för att bränna åtminstone halva sparkapitalet på lite helgresor då och då. Så nu återstår bara att boka en hemresa, en helg för att hälsa på Becksen i Barcelona, samt en tågtripp till Paris. Och så hoppas jag ju som sagt att jag får lite besök själv också! Nu ska jag slänga mig i badet med alla mina nya badprylar och sedan ska jag nog bara ägna resten av kvällen åt att äta choklad! :)


Gammal bild på mig och Irina.

/Amanda

När immunförsvaret inte räcker till!

Nu har det hänt, tror jag. Min kropp har fått nog av alla läskiga barnbaciller som den har fått leva med de senaste veckorna och helt enkelt givit upp kampen. Jag trodde att alla snuskiga pengar som man hanterade dagligen på ICA skulle ha gett mig ett bra grundförsvar mot andras baciller och grejer, men nu sitter jag ändå här och har sådär galet ont i halsen och kan bara inte få nog av Strepsils och te. Glass äter jag också, såklart, för det hjälper nästan alltid mot halsont. Och även om det inte skulle lindra smärtan i halsen, så är det i alla fall en garanterad stämningshöjare oavsett tidigare sinnestillstånd.

Så idag har jag jobbat tolv långa timmar och imorgon har jag sovmorgon, så planen är att bli frisk under natten. Jag har ändrat schemat lite från att jobba heldagar onsdag och fredag till att göra det tisdag och fredag. Rosie har bytt skoldagar och eftersom jag inte har några problem med en sådan schemaändring så kör vi hädanefter så istället. Idag var också första dagen som svenska kyrkan öppnade sin barnverksamhet för säsongen så jag, Hank och Wednesday spenderade ett par timmar där mitt på dagen. Det var också första gången för mig med barnvagn på bussen och herregud, vad jag önskar att det också var den sista. För det första så går den jäkla buggyn inte att styra och för det andra så är Londons kollektivtrafik inte alls utformad för att passa barnvagnar och de stackars satar som tvingas köra omkring på dem. På vägen till kyrkan gick det förvånansvärt bra, men på hemvägen, då vi befann oss på en betydligt mer central plats, tog det oss ett antal försök innan vi slutligen lyckades ta oss ombord på en av bussarna utan tillsägelse om att den "redan var full". Så vi hann precis hem i tid för att skicka iväg Hankie till simskolan och sedan dess har jag hållt mig inomhus. Imorgon vet jag inte hur arbetsdagen är upplagd, men jag ska i varje fall träffa Caroline efter jobbet.

Nu ska jag ta en dusch och sedan blir det skype med Martin en stund innan jag går och lägger mig. Sov sött!

/Amanda

Måndag igen!

Nu är det måndag morgon igen och jag sitter och chillar lite med en kopp te innan jobbet. Helgen har gått ganska fort och nu väntar väl en helvetslång vecka innan det blir fredag och Martin kommer hit. Jag tycker alltid att saker och ting går långsammare när man ser fram emot något och verkligen vill få tiden att gå. Helgen har i alla fall varit bra och jag vet att jag har varit lite seg med bloggandet, men jag har helt enkelt varit för trött för att skriva ihop något.

I lördags var vi på The Black Heart i Camden för att säga hej då till Karolina som flög härifrån igår morse. Det blev en trevlig kväll med många kramar, fina tal och en hel del tårar. Men det kan man ju förstå i och med att hon har bott här i nästan två år nu. Igår var jag förskräckligt bakis hela dagen och jag har fortfarande en galen huvudvärk sedan jag slog i huvudet i taxin i lördags kväll. Så gårdagen blev väldigt lugn och vid halv fyra-tiden åkte jag bort till Piccadilly för att träffa Carro som har varit här på besök.


Delar av gänget som var med under lördagen.


På The Black Heart.


Emma och Emma på The Dublin Castle.

Tog så jäkla mycket bilder i helgen, men det får nog räcka sådär. Nu ska jag sminka mig och sedan blir det nog att njuta av ett Skins-avsnitt innan jobbet. Kunde bara inte låta bli den serien nu när jag är här i England. Nu ser jag dessutom att solen tittar fram lite där ute, så förhoppningsvis blir det en bra dag här i London. Efter jobbet ikväll ska jag iväg till Hammersmith och träffa Cecilia också så det känns bra att ha en plan för kvällen.

/Amanda

Avskedsfest för Karolina!

Idag är det avskedsfest för Karolina som har bestämt sig för att lämna oss och just nu sitter jag med henne och Steven på Mapesbury Road och dricker lite vin. Vi ska snart röra oss mot Camden, men jag tänkte att jag skulle hinna blogga lite ändå.


Karolina och Emma igår.


Karolina och Ida på The Roxy.


The Roxy igår kväll.


Igår var vi ute och firade Emmas 25-årsdag så det blev en ganska sen morgon idag. Kom väl inte ut ur huset förrän vid två då jag drog iväg till Edgware Road för att träffa Dara. Vi vandrade omkring i Hyde Park en stund innan han var tvungen att dra vidare och jag lyckades efter visst irrande runt Marble Arch sätta mig på en buss i rätt riktning och nu sitter jag här. Så jag hoppas på en trevlig kväll med inte alltför många tårar. Kan inte riktigt förstå att min mentor ska flytta härifrån, men det är väl bara att njuta av den sista kvällen och önska henne lycka till i Oslo.


Skål för "Kanina".

Nu måste jag nog fundera på att göra mig lite presentabel för snart är det dags att åka.

/Amanda

Helg!

Jag har jobbat tolv timmar idag och precis avslutat mitt pass. Rebecca skämde bort mig med underbara lammbiffar och ett glas vin så nu är jag redo för att kasta på mig nya (rena!) kläder och dra iväg för att fira Emmas 25-årsdag! Ska bara sminka över tröttheten först och njuta av helgkänslan som just infunnit sig.

Trevlig fredagkväll!
/Amanda

Torsdagsmys!

Inledde den här dagen ganska lugnt med lite städning av rummet och drog därefter vidare hem till Tim och Jess där Karolina satt barnvakt. Jag köpte med mig muffins och Seattle Latte från Sainsbury's och myste lite i morgonsolen innan jag återvände hem för att börja jobba. Återigen blev det en solig dag i parken och nu sitter jag här och barnvaktar, vilket för tillfället inte är speciellt ansträngande. "Anga" (as in "mormor Annika", Rebeccas mamma) har bakat bullar så jag sitter framför tv:n med en kopp te och äter bullar. Det känns riktigt svenskt och mysigt.


Snyggaste bilden från imorse. Vinnie, Lennie och Karolina gör en palm.


Kvälls/pyjamasmys med Wednesday och Fonsie.

Imorgon är Fonsie i skolan och Wednesday är på Hopskotch så jag planerar att ta med mig Hank på bio för att träffa en annan nanny som ska dit med sin unge. Vore verkligen roligt att träffa lite annat folk med barn i samma ålder så det kan nog bli kul.

Men nu ska jag försöka hitta något bra på tv och sedan blir det bums i säng när Rebecca och Andreas kommer tillbaka.

/Amanda

Sommarväder!

Hej där!
Idag är det onsdag och vi har haft underbart soligt och varmt väder både idag och igår. Det är konstigt egentligen hur mycket gladare man kan bli av lite solsken, men varje gång solen tittar fram bakom alla engelska regnmoln känns allting genast mycket mer positivt.


Ett ganska misslyckat försök att få lite färg under gårdagens arbetspass.

Igår kväll följde jag med Karolina till Brick Lane för att titta på ett gig med ett par kompisar till henne. Det var riktigt mysigt och jag som aldrig tidigare har varit i östra London insåg direkt att jag måste börja röra mig mer i de områdena. Idag har jag egentligen bara haft en vanlig dag på jobbet så det är inte så mycket att skriva om. Imorgon kommer Carro Danielsson hit till London så jag hoppas kunna träffa henne innan hon åker hem och nästa vecka får jag besök av Martin.


En bild ifrån när jag besökte Carolinerna i London i våras.

Ikväll ska jag bara ta det lugnt och ägna tiden åt att duscha, sitta på facebook, läsa och annat oviktigt... och bädda sängen, för jag slängde alla lakan i tvätten imorse och har inte satt på nya än. Det är alltid förskräckligt jobbigt att göra det precis innan man lägger sig så jag ska väl försöka få det ur världen så snart som möjligt. Så som ni ser så har jag inte någon speciellt upphetsande onsdagkväll framför mig, men jag är nöjd ändå.

/Amanda

RSS 2.0