Let it snow!

Det snöar i London! Jag fick en mindre chock när jag tittade ut genom fönstret imorse och såg all snö på marken. Men det känns ganska okej faktiskt. Det är ju trots allt första december imorgon. Om ett par timmar landar Josefine på Gatwick så ikväll får jag återigen lite kärt besök från Suecia. Om knappt en timme ska jag iväg till svenska kyrkan med de två små. Hoppas kunna få i mig lite glögg och en och annan lussebulle. Jag kan också informera alla om att jag kommer ha både mamma, kusin och pojkvän på plats i London på min födelsedag. Så det känns riktigt kul faktiskt. Har precis snackat med Martin och både flygbiljetter och hotell är bokat och klart.





Gårdagens photo shoot med de tre minsta gullungarna.

/Amanda

Första advent!

Hej där!
Idag är det en något mer positiv Amanda som skriver, vilket känns skönt. Jag sitter hemma och dricker rödvin och äter lussebullar inköpta på Totally Swedish och snart kommer Caroline upp ur badet och då väntar myskväll med godis och film. Vi har haft en riktig heldag ihop idag och jag måste säga att de här segsöndagarna med Carro är bland de bästa som finns. Vi började dagen med en sväng till Oxford Street där jag bytte min nya, svarta jumpsuit till en bättre storlek. Carro hittade en liknande även hon och därefter bar det av till Totally Swedish och sedan IKEA. Så nu har vi precis kommit hem och vi är genomfrusna båda två, men mätta och belåtna och i behov av en lugn hemmakväll.

Den här veckan har ju annars varit ganska tråkig. I alla fall fram tills i fredags kväll. Jag jobbade så gott jag kunde i onsdags och torsdags, men i fredags låg jag i princip bara uppe på rummet med feber och sov. Jag vaknade endast då och då när jag behövde fylla på med febernedsättande och huvudvärkstabletter. På kvällen orkade jag mig till slut upp och bestämde mig för att byta ut vilotaktiken mot något annat då jag inte hade sett några som helst resultat trots tre dagars vila. Jag mötte därför upp Hannah och Sofie som kom hit i torsdag och vi drog till Soho för middag och drinkar. Vi blev kvar ganska länge och jag var tillbaka igen vid tretiden på natten.

Igår träffades vi vid Oxford Circus klockan elva för lite sightseeing och allmän Londonvandring och lyckades på bara några timmar pricka av både Piccadilly Circus, Buckingham Palace, Big Ben, Trafalgar Square, Tower of London och Tower Bridge. Därefter gick vi på en två timmar lång, guidad Jack the Ripper-tur och avslutade eftermiddagen med afternoon tea i närheten av Liverpool Street. Kvällen spenderades sedan först på deras hotellrum och senare på lite olika pubar häromkring.

Slänger endast upp ett fåtal bilder då resterande kommer att synas på Facebook.

Finfint besök direkt från ICA Supermarket i Malmslätt. ;)


Jag och Hannah på väg till Buckingham Palace.


Afternoon tea.


På hotellrummet igår kväll.


Så jag har fått ett riktigt bra avslut på en annars ganska pissig vecka och det var jättekul att se mina gamla ICA-buddies igen. Nu väntar en ny vecka och då hoppas jag kunna lämna den här jobbiga sjukdomen bakom mig helt och hållet. På tisdag kommer Josefine Kron hit så då får jag återigen kärt besök. Det peppar vi för!

/Amanda

Feber!

Jag är sjuk! Egentligen gör det inte så mycket för alla andra är också sjuka, så vi har mest suttit inne hela dagen, men jag blir alltid så eländig när jag är sjuk. Jag är ganska ovan vid att ha feber, så när jag väl får det går jag bara omkring och yrar. Nu slutar jag visserligen snart så då ska jag nog ta ett långt bad och sedan krypa ner i sängen eller se på skräckfilm med Caroline som också är sjuk. Vi är så miserabla vi två! Men det är skönt att ha något att deppa med ibland när allting bara känns ganska trist. Och när allt känns toppen så är det kul att ha någon att dela det med också.


Två trötta tjejer.

Imorgon ska jag ha alla barnen själv större delen av dagen, men Carro ska passa Lenny så vi kommer att få sällskap av dem här hemma. Jag kommer säkert att vara ganska seg imorgon också, så det är kul med lite sällskap i alla fall. Nej, fy fan, vad deppig jag låter. Nu ska jag försöka cheer up lite innan jag slutar!

Ciao!
/Amanda

Bitterhet!

Nu har jag inte bloggat på ett par dagar. Det finns egentligen ingen direkt anledningen till det, utan jag har mest varit för trött för att ta tag i det. I fredags skulle vi ha gått ut i Camden, men jag och Carro tappade peppen och gick hem och såg på film istället. På lördagen kom jag inte ut ur huset förrän vid halv fem då jag åkte till svenska puben och drack Rekorderlig cider med las chicas suecas. Därefter följde Cecilia med mig hem och vi åt en massa mat och såg på "Crossroads". Väldigt behaglig sysselsättning en lördagkväll.


Jag, Caroline och Ida i fredags kväll.

Igår åkte jag och Carro hemifrån vid halv tolv och mötte upp andra Carro i Covent Garden där vi spatserade omkring en stund innan vi åkte vidare till Brick Lane där vi köpte mat på food marketen och drack mojitos. Vi hamnade senare på Vibe Bar där jag och Netzell blev kvar medan de andra gick hem. Efter ett par timmar hade vi fått i oss en hel del och vid halv åtta var jag ganska ordentligt berusad och bestämde mig för att åka hem. På hemvägen mötte jag upp Carro som hade varit hos Brendan och vi var hemma igen vid strax innan elva tror jag.


På Vibe Bar igår eftermiddag.


Söta Caroline ute i kylan.


Idag har jag mått ganska okej, men nu sitter jag här och kokar av ilska. Jag är så trött på det här jävla huset. Ingenting fungerar som det ska. Vi bokstavligen fryser ihjäl här uppe på översta våningen, tvättmaskinen har lagt av och kommer inte fungera igen förrän på fredag och nu har vi inget varmvatten över huvud taget. Alltså inte ens några droppar. Allt som kommer ur kranen är iskallt och till och med jobbigt att tvätta händerna i. Som grädde på moset har jag dessutom ont i varenda muskel i kroppen, något jag tror är ett resultat av mina lustiga sovställningar som jag tvingas sova i nu till följd av mina sömnsvårigheter. Och ja, just det, jag har en fucking mus som springer omkring i mitt rum på nätterna också och knastrar och knaprar på väggar och golv. Huvudvärk har jag också, och ont i halsen. Så jag kommer med största sannolikhet att åka på världens förkylning nu under de närmsta dagarna eftersom det är ungefär så här man känner sig innan man drabbas av det. Kul!

/Amanda

Godkväll!

Jag har precis kommit ut ur duschen och ska snart krypa ner i sängen med datorn i knät och se "Law Abiding Citizen" efter rekommendationer från pojkvännen. Dagen har varit bra och involverat ganska mycket kaos, lite julmarknad med barnen och en jäkla massa pepparkakor och glögg med Carro nu på kvällen. Så överlag en helt okej torsdag i mitten på november. Om exakt en månad åker jag hem till Sverige och idag bokade jag dessutom mina tågbiljetter från Stockholm. Så för alla som bryr sig kommer jag att befinna mig i Linköping mellan den 21 och 28 december. Därefter åker jag tillbaka till London igen för en tid.


Karolina och Angus under gårdagen.

Igår kom Karolina hit och barnen blev verkligen glada att se henne igen. Jag tyckte givetvis också det var toppen att träffa henne igen och hann med åtminstone några timmars häng med henne. Det blev en kort sväng till Emma igår kväll också eftersom jag jobbade tidigt idag, men imorgon verkar det i alla fall som att det blir utgång. Det här är ju min första helg på länge som jag har tid att hänga med alla lokala kompisar eftersom jag har haft besök eller varit borta nästan alla tidigare helger. Så jag ser verkligen fram emot den här helgen!

/Amanda

Grattis, mamma!




Idag fyller världens bästa mamma år. Massa grattis och födelsedagskramar till henne! :)

/Amanda

Light at the end of the tunnel!

Det här har varit en omvälvande dag. Om jag ska förklara måste jag nog börja från början och reda ut en del saker så this is the case... Jag har varit här i drygt tre månader nu och i ärlighetens namn har jag inte trivts över huvud taget. Detta har jag givetvis inte velat erkänna för mig själv och inte heller för bloggen eller resten av världen. Men nu har det börjat gå lite över styr. Jag sover dåligt, har ångest inför jobbet nästan varje dag och trivs inte alls speciellt bra med någonting. Det har dessutom börjat märkas på jobbet att jag inte trivs då jag är väldigt lättirriterad och omotiverad. Så nu har jag bestämt mig för att börja vara lite mer ärlig mot mig själv och andra. Jag pratade därför med Rebecca idag och berättade hur jag känner inför att vara här. Jag var fullkomligt gråtfärdig innan jag tog upp det och vet egentligen inte vad jag hade väntat mig, men hon var väldigt förstående och förklarade att jag givetvis inte ska stanna om jag mår dåligt av det. Så nu ska jag fortsätta fram till jul och om jag fortfarande inte vill stanna när vi kommer tillbaka till London i slutet av december så slutar jag i början av nästa år. Jag trodde att jag skulle bli mycket starkare om jag "stod ut" ett helt år här, men nu när jag har tagit mod till mig och förklarat situationen för chefen så känns det genast mycket bättre. Ibland är det kanske smartare att våga ge upp än att gå omkring och må dåligt av det man gör. Så nu får vi se. Jag önskar givetvis att allting ska lösa sig och att jag ska börja trivas här och kunna uppskatta jobbet och staden och allt som hör till det liv jag har här, men jag känner mig oerhört lättad över att veta att jag kan åka om jag vill. Så jag är nog ganska nöjd och glad nu faktiskt. Lättad och lugn!

Imorgon kommer Karolina, den gamla au pairen, hit över dagen och det ska bli jättekul att se henne igen. Dessutom kommer Andreas son hit så vi kommer ha fem barn i huset resten av veckan. Men det är kul för barnen för de är verkligen störtförtjusta i sin storebror.

Nu ska jag ta ett långt bad och göra en ansiktsmask innan bedtime och sedan får jag - förhoppningsvis - sova gott hela natten. Imorgon börjar jag tidigt så det skulle vara skönt med lite ostörd sömn för en gångs skull.

/Amanda

Dödstrött och uttråkad!

Jag är trött! Jag är så trött att jag inte orkar ta tag i nånting över huvud taget. Samtidigt är jag ganska uttråkad och borde kanske egentligen försöka hitta på något. Men jag ska nog pallra mig iväg till Starbucks snart och köpa en kaffe att muntra upp mig med. Sedan har jag en gigantiskt hög med spanska tidningar som Becka hade med sig från Barcelona. Myskväll blir det med andra ord! Rebecka åkte i förmiddags och Carro jobbar sent idag, så nu är jag ensam här hemma. Rosie slutar snart så jag kanske kan tjata med mig henne på en kaffe om jag anstränger mig ordentligt.


Gårdagen spenderades i Carolines säng med film och godsaker.

/Amanda

Hej hej!



Pussar från mig och Airplane!

Jag babysitter åt Rebeccas kompis idag. Men det hela rörde ihop sig lite så nu sitter vi hemma hos oss och leker med de andra barnen som jag normalt sätt jobbar med. Det går ganska bra! Jag har bara knappt en timme kvar och sedan ska jag ta med mig Becka till den lokala puben och dricka några avskeds GT's tror jag. Och äta varm, lagad mat då jag endast har stoppat i mig mackor och frukt idag. Det regnar som tusan och det är inte bra för min nya frisyr. Så jag ska väl upp och platta håret snart också, och prova mina nyinhandlade kläder. Det är alltid nice att försöka göra sig lite vacker efter en dag i smutsiga, regniga kläder med snor och barnmat på. Och idag luktar jag dessutom blöt hund då jag inte bara fick barnvakta Willow och Lola idag, utan deras gravt överviktiga mops Mable också.


Jag och en väldigt smelly dog.

/Amanda

Några dagar senare...

Hej där! Jag sitter hemma i sängen och funderar över varför min lördag suger. Ida ringde precis och bad mig komma till Camden och festa, men jag har precis duschat och har varken kläder eller smink på mig nu. Rebecka är sjuk. Hon har varit det i princip sedan hon kom hit i tisdags så hon var inte med på stan så länge idag. Istället vandrade jag omkring själv en stund och mötte sedan upp Rebecka Kullberg på Regent Street för en sen lunch. Igår stannade vi hemma och beställde massvis av indisk mat som vi proppade i oss så nu luktar det lite suspekt inne på mitt rum. Torsdagskvällen spenderades på Elk och annars har det typ hänt nada.

Men den här veckan har jag i alla fall lärt mig följande:
  • Att gå omkring inne i stan med en dubbelvagn och två otåliga barn under tidspress är en mindre lyckad idé och någonting som jag absolut inte rekommenderar. Jag provade detta själv i tisdags eftermiddag då jag tog mig från Marylebone till Leicester Square och sedan tillbaka upp till bussen vid Oxford Circus. Orsaken? Jag skulle hämta ut biljetter till musikalen och hade varit i svenska kyrkan med barnen.
  • Det är aldrig för tidigt att börja sin julklappsshopping! Själv har jag redan fått tag i julklappar till sju personer, men har fortfarande en hel del kvar att inhandla. Det blir dessutom allt svårare att ta sig fram i och till affärerna inne i stan nu när julen närmar sig så det är lika bra att börja i god tid.
  • Hamleys är totalt craaaazy! Det kryllar av turister, barn och galna anställda som skriker och kastar leksaksflygplan och kör radiobilar inne i butiken. Men å andra sidan luktar det pepparkaka och jul såhär års och julskyltningen går verkligen inte att missa. Mysigt!
  • Att klippa sin egen lugg är inte bara svårt, utan dessutom långtråkigt och jäkligt pilligt. Det kan verka som en skojig och inte särskilt avancerad sak att sätta igång med en lördagkväll när ingenting annat händer, men det tar i själva verket betydligt mycket mer tid än man kan tro.
Det sistnämnda satte jag igång med nu när jag kom hem från stan. Jag fick ett litet hopbryt i provrummet på Topshop när ingenting passade och bestämde mig för att skaffa ny frisyr istället för nya kläder. Tur att Rebecka var på plats och kunde hjälpa mig när jag tröttnade half way through. För säkerhets skull köpte jag lite kläder också, ifall jag inte skulle bli nöjd med håret. Det slutade med att jag nog kanske inte är nöjd med något av dem, men jag vänjer mig nog.

Becka och jag ätandes brieost innan Elk i torsdags.


Becks!


Älgeeeen!


Jag klipper lugg!


Avklippt!


Resultatet! Efter att Rebecka hjälpt mig styra upp det hela.


Imorgon ska jag babysitta hos Sabina mellan tolv och fem. Det är väl lite dumt egentligen etersom Rebecka är här, men jag behöver verkligen pengarna. Och Becksen mår ju ändå inte toppen direkt. Därefter hoppas jag kunna ta några drinkar någonstans för sedan är helgen slut. Nästa vecka har jag ingenting speciellt planerat, men helgen efter det kommer Sofie och Hannah hit så då blir det säkert fullt upp. Nu ska jag nog krypa ner i sängen och sova.

Godnatt!
/Amanda

5 6 7 8

Becka är i London! Och Becka fyller 20 år idag! Vi lyssnar på Steps och gör oss i ordning för middag och födelsedagsdrinkar. Det blir nog Soho tror jag. Imorgon är jag ledig! Så då får vi en hel dag till att göra saker. Det är lite tråkigt annars att ha besök när man jobbar 12 timmar per dag.

Igår var vi på musikal och såg "The Phantom of the Opera". Jättebra såklart, men tyvärr något under förväntan. Men det har nog att göra med att vi har sett filmen så många gånger och den är lite klarare. Men musiken var ju toppen!


På musikalen igår.


Rebecka - 20 år!

Idag har jag jobbat hela dagen men vi hann med en födelsedagsfrukost på Starbucks och lite småshopping här i Kilburn imorse ändå. Nu har vi egentligen lite bråttom, men vi kommer inte fram till vad vi ska ha på oss och därför drar det ut lite på tiden.

/Amanda

Skype!

Jag har precis pratat med Martin på skype. Gud, vad jag saknar honom. Pojkarna är i skolan och jag är hemma med de två små. Det är regnigt, blåsigt och kallt ute så vi sitter inne och myser. Men nu verkar det i alla fall som Martin och Daniel har fått lite tur med vädret. Deras resa började ju med monsunregn och översvämning, men nu är de i Patong och solen skiner. Jag har svårt att tänka mig att det kan vara varmt någonstans just nu där jag sitter och fryser och tittar på regnet och alla blöta, geggiga löv utanför fönstret. Om jag åtminstone hade lite sällskap av min favoritpojke.


Världens finaste kille som jag saknar så mycket.

Imorgon kommer Rebecka till Gatwick vid tio i tre och om jag inte behöver vara barnvakt imorgon kväll (också!!!) så ska vi troligen gå på "The Phantom of the Opera" på kvällen. Jag tror verkligen att det är en bra musikal, men jag är lite rädd att jag kommer gråta en hel del. Nu ska jag koka te och försöka bli lite varm. Ikväll barnvaktar jag och jag har laddat ner filmen "Frozen" efter rekommendationer från mamma. Den känns lite passande idag tycker jag.

/Amanda

Sunday Evening!

Nu börjar den här veckan äntligen att nå sitt slut. Jag har jobbat sedan tio imorse, men ska snart iväg och möta Justin, en gammal bekant från Madrid som är på jobbresa i London ett par dagar. Jag tror verkligen att jag kan behöva komma ut ur huset ett tag om ens bara för ett par timmar. Och vet ni vad? Jubilee Line är inte avstängd den här helgen så jag kan ta tuben in till stan. Den bästa linjen att ta härifrån har nämligen varit avstängd varje helg sedan jag flyttade hit, så det har blivit buss för det mesta, vilket tar betydligt mycket längre tid.


Det börjar bli allt kallare här i London. Men det är fortfarande ganska mysigt med höst.

Nu ska jag springa upp och byta om så att jag slipper visa mig bland folk i de här nedkletade trasorna jag har på mig. Imorgon väntar tolv timmars arbetspass, liksom på tisdag och onsdag. Om man ändå trivdes på jobbet!

/Amanda

Jobb, jobb, jobb!

Idag är det fredag, men det känner jag inte av för fem öre. När den här veckan är slut kommer jag att ha jobbat exakt 71 timmar och nästa vecka väntar ytterligare 52. Det känns toppen! Verkligen! Speciellt som delar av barnen hatar mig mer än något annat. Blä! Det är nästan förvånansvärt hur ledsen man kan bli över saker som man hör från en egentligen ganska obekant treåring. Men nej, den här dagen har inte varit speciellt bra.

Jag inledde den med att springa iväg till Cricklewood imorse för att vaxa mig. Det gjorde ganska ont, men var helt klart genomförbart. Nu gör det dock pissont och jag har röda prickar över hela mig. Men det går väl förhoppningsvis över. Under arbetsdagen hann jag sedan bland annat med att gå på fancy dress party på Hank och Fonsies skola, handla mat med Wennie och Angus samt baka cupcakes med Fonsie. Nu är Charlotte och Etta här så vi har lagat tacos till oss vuxna och barnen har som vanligt sprungit omkring och lekt och skrikit. Jag har precis kommit ut ur duschen och ska snart gå ner och göra lite te och krypa ner i sängen med "The Time Travelers Wife".


Cupcakes in the making. De visade sig senare vara fullkomligt oätliga och åkte tyvärr rakt i "binnen".


Fonsie hann dock stoppa i sig en innan vi hann slänga dem.


De två söta kusinerna Wednesday och Etta.


Angus och hans nya favorit dammvippan.

Imorgon väntar bland annat folbollsträning och kalas för Fonsie på eftermiddagen, men utöver det har vi inget speciellt planerat och tar nog lördagen lite som den kommer. Det är nog det bästa att göra med fem barn i huset, tror jag.

/Amanda

Höst i London!

Tredje november! Gud, vad tiden har börjat gå fort helt plötsligt. Det är verkligen höst här nu och jag måste säga att jag tycker ganska bra om den hittills. Idag har varit en ganska perfekt dag faktiskt, bortsett från en sönderslagen vinflaska och ett ganska allvarligt utbrott från Hanks sida nu på eftermiddagen. Men annars har den här dagen faktiskt varit väldigt bra. Efter att ha ätit frukost med barnen imorse tog Rebecca de tre största till skola/dagis och jag gav mig ut på en liten shoppingrunda med Angus. Mamma hade nämligen lyckats sälja min gamla Peak-jacka på blocket och skickat över pengarna till mitt konto. 800 kr! Och det kan man göra mycket med på Kilburn High Road. Det blev bland annat två tröjor och en sjal, samt lite annat smått och gott som jag tyckte kunde behövas i min garderob.


Jag har börjat gilla den här årstiden!


Höst på Mapesbury Road.

Nu har jag ganska nyligen slutat och Carro kom precis hem med lite cider som hon köpt med sig på vägen hem från jobbet. Så jag ska springa ner och hämta lite is tror jag. I övrigt känns allting riktigt bra! Jag börjar först klockan tolv imorgon och det ska verkligen bli skönt med lite sovmorgon. Jag blir nästan lite störd på mig själv för att jag känner mig så tillfreds med min tillvaro. Så jävla bra har jag det väl inte? Men det känns ändå betydligt bättre än det gjorde för ett par veckor sedan. Och det är fint och gult här nu och det prasslar så härligt om alla löv när man går omkring på gatorna. Varmt är det också. Allt som innebär att man kan lämna jacka och vantar hemma är varmt i mina ögon, och det kan man utan problem göra i det här vädret. Det är för övrigt inte sant det här om att det alltid regnar i England, vilket är ganska skönt. Men å andra sidan kanske jag inte ska uttala mig om den saken förrän vintern är förbi. Jag kan tänka mig att det kommer en och annan regnskur då.

Nej, nu ska jag springa ner och hämta mängder av is. Så blir det lite mys med Carolinen ikväll!

Ciao.
/Amanda

Härlig novemberdag!

November har börjat bra! Jag är dödsförkyld och måste verkligen anstränga mig för att få luft, men det har varit soligt och fint och jag har fått tag i lite bra hostmedicin också. Huset är upp och ner, vi kommer inte ha ett ordentligt kök förrän på torsdag och ungarna är om möjligt ännu sjukare än vad jag är. Jag kommer att jobba sammanlagt nästan sjuttio timmar den här veckan och inte ha någon tid över till att bli frisk. Men vet ni vad? Det känns faktisk helt okej ändå. Och nästa vecka kommer Becka hit så då blir det lite party då istället! Det ser jag fram emot. Nu ska jag koka lite te, få i mig ett par matskedar hostmedicin och vänta på att Rebecca kommer hem från sin matlagningskurs så att jag kan krypa ner i sängen och Soooova!

/Amanda

RSS 2.0