Världens bästa mamma!

Om alla människor vore som min mamma så skulle världen vara mycket bättre!


Bara ett allmänt konstaterande så här på torsdagkvällen.

/Amanda

Stressbloggande!

Jag har jobbat hela dagen som vanligt. Mötte upp mamma på stan efter jobbet och planen för kvällen var att laga mat och läsa instruktionsmanualer för larm. Stod mitt i matlagningen när Anton hörde av sig och ville ses. Så nu kastar jag i mig köttfärssås med sallad (hinner inte vänta på pastan) och ska snart springa ner till stan för någon form av sen after work. Och så tänker jag att det är så in i helvetes jäkla skönt att bo själv och bara ha sig själv att tänka på.



Imorgon flyttar vi nykomlingar ut i riktiga larmsnurran. Då får alla möjlighet att lyssna på oss och skratta åt vår nervositet. Men det bjuder vi på! Nu måste jag sminka över tröttheten och slänga på mig något plagg i min egen färgskala.

Ciao!
/Amanda

London, i miss you!

Jag sitter här i soffan och saknar London. Jag saknar staden, människorna och hela atmosfären. Jag saknar att åka dubbelbussar, dricka cider och gå till Starbucks. Gå till puben, prata engelska, träffa nya människor och åka tunnelbana. Och mest av allt saknar jag mina gamla fina vänner som fortfarande är kvar där borta. Just nu känns livet riktigt bra här hemma, men så snart jag får tid och pengar kommer jag tillbaka. LONDON, I MISS YOU!



/Amanda

Söndag kväll!

Det är söndag kväll och solen har precis gått ner. Jag har haft en toppenvecka. Jobbet känns verkligen jättebra och jag ser till och med fram emot att gå dit igen imorgon. Det är mycket att lära sig och vi har fortfarande tre veckor kvar av vår utbildning, men i mitten av juni ska vi förhoppningsvis kunna hantera larmbordet på egen hand. Helgen har runnit förbi snabbt. I fredags kväll var Elin här och drack vin. Vi satt ute på balkongen och diskuterade diverse livsviktigheter tills vi fick oönskat besök av ett gäng fladdermöss som skrek och skrämde livet ur stackars Elin. Igår var det lite tapaskväll här hemma med mamma och lite annat folk och nu idag har jag, Carro och Elin suttit i solen, ätit jordgubbar och njutit av sommarvärmen. Vi hann även med en sväng hos Linnea och Tove där vi svepte i oss lite tinto de verano innan vi rörde oss hemåt.


Elin i fredags kväll.


Tapas i lördags.


Picknick tidigare idag.


Kaffe på Åbacka Café.


Just nu: Hemmagjord manikyr!

Nu sitter jag och piffar mina naglar. Resultatet blir kanske inte det bästa, men det är en perfekt aktivitet så här dags en söndag. Imorgon väntar först jobb och sedan promenad med Elin och fika med Johanna. Hela veckan ser ut att bli ganska fullspäckad och det ser jag fram emot. Jag är så glad för mitt jobb att liksom hela livet känns bra. I like it! Vi fick våra arbetskläder i fredags också så nu kan jag komma till jobbet som en riktig Securian. Men nu får det vara färdigbloggat. Tänkte försöka fokusera lite på Irene Huss-filmen på tv, men måste säga att det inte ser så lovande ut efter de femton första minutrarna som jag har halvtittat lite på redan. Vi får se om det blir bättre...

/Amanda

Första dagen på jobbet!




Nu sticker jag snart iväg till Securitas Direct för min första dag på jobbet. Jag förvånas något oerhört över min extrema nervositet, men det brukar alltid släppa lagom tills man kommer på plats. Håll tummarna för mig!

/Amanda

Tro, hopp och kärlek!

Jag gör allt annat än städar just nu. Har försökt hitta motivation i lite för många timmar nu utan att hitta den. Har pratat med alla fina människor i mitt liv och försöker bli lite pepp på livet igen. Snart kommer Frida och Sofie hit. Vi ska dricka way too much och bara ha en allmänt kalawsome kväll. Jag tror att min äventyrslängtan börjar komma tillbaka nu, bara för att jag vet att jag har signat upp mig för att stanna här hemma nu. Men jag behöver verkligen det här jobbet och jag är faktiskt ganska sugen på det, trots omständigheterna.


Ringde precis till min älskade Alexander. Det hjälpte! Det gör det alltid! Så jag antar att det börjar bli dags att städa nu. Positivt energi! White light. Kom igen nu, Amanda! Shape up!

/Amanda

Underbara dagar!

Jag har haft det så bra! Fyra härliga dagar med underbart sällskap, fint väder och samma gamla, hederliga London. Brick Lane, engelsk cider, Starbucks, bögklubbar, Oxford Street, shopping, tall take-away lattes, Lady Gaga, Soho, Fulham, ice vanilla lattes, tunnelbana, dubbelbussar, brittiska, svindyra cigaretter, The Dove, dans, au pair-besök, solsken, Water Poet....! Nej, riktigt bra har det varit. Jag kom tillbaka till Linköping igår natt och idag har jag varit på arbetsintervju, jobbat och skaffat nytt jobb som larmoperatör/kundtjänstmedarbetare på Securitas Direct. Flyt!

Ni vet hur det blir när man har varit borta en tid och ska sammanfatta allt som hänt. Det blir galet långtråkigt och världens jätteprojekt. Plus att ingen orkar läsa. Så det får bli lite bilder istället. Enjoy!


Carro och Alexandra på Vibe Bar i söndags.


VIBE!


Brick Lane!


The Water Poet.


Gänget.


Mina älsklingar!


Pose!


Fin-Caroline!


Utanför Carros lägenhet i Fulham.


Vi åkte till Kilburn...


...och hälsade på Becca och mina gamla au pair-barn.


Hank och den nya lilla krabaten.


Familjens senaste tillskott - lilla labradoodlen Biff.


Lokalt häng i Kilburn med Netzell och nya au pairen Anna.


Pub-paus i Covent Garden.


Vanilla Ica Latte från Starbucks.


Hyde Park.


Pusskalas!


Pubhäng i Soho.


Feel the love!


Mera pussar och häng på tjejtoan.


På gaybaren Escape på Brewer Street.


Alexander utanför Escape.


De finaste!

Saknar allting redan! Måste se till att åka tillbaka snart snart snart! Men nästa biljettbokning kan faktiskt komma att gå till något så underligt som Houston, Texas. Mor, syster och kusin bokade sina biljetter redan igår och sticker i slutet av september för att hälsa på våra nyvunna släktingar. Man kanske skulle haka på! :)

/Amanda

London, here i come!

Godmorgon, världen! Jag hade tänkt sova riktigt länge idag, men vaknade redan tjugo över åtta i morse. Sedan dess har jag legat i soffan och tittat på "Ett monster till svärmor". Igår var Robert och Linnea här. Vi gjorde kycklingsallad och sedan somnade vi i soffan allihop. Riktigt trångt och mysigt i min lilla tresitts. Nu sitter jag här och tittar på en massa gamla videos där jag och Carro sjunger till gamla 90-talsklassiker. Jag önskar att jag kunde bjuda på en, men de är tyvärr highly confidential.

Snart tänkte jag försöka få lite ordning i min lilla lägenhet. Igår var jag riktigt duktig och tvättade och städade, men efter att ha somnat ifrån allt igår blev det återigen lite rörigt här hemma. Så jag måste piffa lite innan jag sticker iväg till bussen som går klockan fyra. Mitt plan går vid halv sju ikväll och jag planerar vara framme hos Carro senast tio. Det tar alltså sju timmar från dörr till dörr. Helt klart värt besväret, om det nu ens räknas som besvär över huvud taget.




Nähe, men om man skulle hoppa in i duschen och börja packa lite smått då. Borde kanske kolla vädret också... Jaha, 19 grader och regn imorgon och sedan mellan 20-21 grader och sol måndag till onsdag. Toppenbra! Fan, vad jag ska shoppa! Och spendera quality time med Carro. Och dricka cider. Och Starbucks-kaffe! Och shoppa ännu mer! Jag bokade in en 15 kilos väska för hemresan som jag planerar att fylla. Och så fick jag veta att jag är garanterad jobb på ICA i sommar med start senast vecka 26 så har jag tur kanske jag hinner med en trip till innan sommaren!

Men nu, mot duschen och resväskan! See you soon, London!
/Amanda

Uppehåll!

Nu var det ett bra tag sedan jag bloggade. Anledningen är att jag inte har haft något internet sedan i söndags. Men den senaste veckan har jag i alla fall hunnit med att flytta, gå på jobbintervju, jobba, träffa vänner och en hel del annat. Flytten gick bra och jag trivs utmärkt i "min" nya bostad. Jobbintervjun gick mindre bra och det blev tyvärr inget jobb. Men så har jag ju inte ansträngt mig så mycket i sökandet efter något heller.

Igår var Frida här och åt sushi. Jag somnade i soffan ganska tidigt och var tvungen att gå upp vid halv sex imorse. Men Frida sov glatt vidare medans jag stack iväg till jobbet för att spendera ytterligare en dag i mitt kära badrum som jag förgäves försöker sanera. Herregud, kära läsare, rök aldrig inomhus! Jag blir ju nikotinförgiftad av det där jobbet. Men nu är det i alla fall klart... Badrummet alltså, resten tar vi någon annan gång. Imorgon ska jag till ålderdomshemmet Kalkonen eller vad det heter (Pelikanen? Blåmesen? Albatrossen?) och städa nyrenoverade badrum. Så vi hoppar upp några steg på fräschhetsskalan till imorgon alltså. För röksaneringar i gamla dödsbon måste väl ändå ligga väldigt långt ner på den skalan. Snäppet över liksaneringar dock, men en sådan tänker jag aldrig, aldrig utföra.


Sushi!


Trött tjej!

Ikväll kom Linnea hit. Vi åt mat och godis och grönsaksdipp och choklad, vilket resulterade i att jag nu ser ut att vara gravid i fjärde månaden. Men jag ska strax gå och lägga mig så det gör ingenting. Imorgon ringer klockan återigen alltför tidigt, men sedan är det helg och jag sticker till London och glömmer alla bekymmer!


Gulle-Linnea!

Nu tänkte jag hoppa i säng så att det äntligen blir fredag någon gång. Jag har ont i varenda muskel i kroppen plus ett par stycken som jag inte visste att jag hade. Men tanken på att jag får träffa min älskade Caroline på lördag och spendera en hel söndag med henne på Brick Lane i helgen tar mig igenom morgondagen också. :)

Godnatt!
/Amanda

RSS 2.0