Bank Holiday!

Idag har det varit bank holiday i England och trots att jag har jobbat så känns det inte alls som måndag idag. Jag började vid tolv imorse och efter att ha fått i alla ungar mat gav vi oss iväg till parken med Rosie. Det har till min stora glädje varit ganska soligt idag, men det är väldigt kallt både på dagarna och nätterna nu och man kan verkligen känna att hösten närmar sig. Men det har varit en härlig dag och ungarna har varit relativt hjälpsamma under hela dagen. Angus gick till och med frivilligt över från Rosies famn till min idag och då blev jag så glad att jag nästan fick tårar i ögonen. Han börjar nog vänja sig lite vid mig nu och det känns riktigt bra. Jag klarar inte av att göra det lilla charmtrollet ledsen varje dag.

Igår var det, liksom idag, Notting Hill Carnival och jag måste tyvärr säga att jag missade den både idag och igår. Idag är jag nämligen för trött för att orka ta mig dit och försöka leta upp mina vänner i vimlet och igår träffades jag och Carro på Oxford Street för lite shopping och det hela drog ut på tiden så pass länge att när vi äntligen var färdigshoppade, festfixade och förflyttade till Notting Hill så var karnevalen över. Men vi tog oss istället till Trellick Tower för lite festande hemma hos en friend of a friend. Kvällen blev riktigt lyckad och vi kom hem igen någon gång runt tresnåret. Så imorse var jag faktiskt förvånansvärt pigg och inte ens hälften så bakis som jag hade förväntat mig att bli.


Yesterday.

Imorgon kör jag återigen från tolv och även om jag kanske borde rycka upp mig och ta mig iväg till Notting Hill nu så känns det inte så lockande. Jag känner mig sjukt tråkig som sitter hemma, men samtidigt känns det lite småtrist att dyka upp trött och nykter så här sent när alla redan är aspackade och peppade till tusen. Så jag får väl satsa på nästa år istället antar jag.

Nu ska jag snart skypa med Becksen och försöka ladda ner någon trevlig film att fördriva tiden med senare ikväll. Ska nog satsa på att komma upp lite tidigare imorgon och inleda dagen med en promenix i området. Risken finns ju dock att jag går vilse och inte hittar hem igen innan kvällen och det vill vi ju inte. Jag får kanske köra på Hans och Gretas taktik och ta med mig lite brödsmulor i fickan, men som jag har förstått det så är den metoden inte alltför effektiv. Jag måste verkligen få ner google maps i mobilen! Blir komplett galen av denna ständiga ovetskap om var jag befinner mig och hur jag ska ta mig hit och dit. Av någon anledning tycks det dessutom bli värre för varje dag. Om någon har några goda råd för hur man skaffar sig ett lokalsinne så är jag absolut beredd att ge dem en chans.

/Amanda

Solsken!

Idag har solen glatt mig med sin närvaro. Jag bestämde mig för att göra det bästa av dagen och försöka njuta så mycket som möjligt av den så jag vandrade iväg till Notting Hill i förmiddags. Det var förvånansvärt lätt att hitta dit och väl där hamnade jag på Portobello Market där jag strosade omkring någon timme. Jag hade dock inte några kontanter med mig så det blev ingen shopping trots att jag hittade säkert ett dussin ringar som jag gladeligen hade tagit med mig hem. Därefter åkte jag till Hammersmith för att ät lunch med Caroline och Ellinor. Vi gick till Pizza Hut och jag måste bara säga att jag älskar matställen där man kan beställa varm kaksmet med glass till efterrätt! Helt klart en ny favorit!


Portobello Market.


I brist på annat.


Underbart.

Nu är jag hemma igen och som det ser ut nu har jag inga som helst planer för kvällen. Antar att det är på tiden att skaffa sig lite vänner snart. Men det kommer väl med tiden hoppas jag. Annars har jag precis skypat med alla bröder i Rimforsa och de är lika söta som alltid. Borde kanske ge mig ut och köpa mig en bok eller något för jag verkar ha glömt min hemma. Så jag får se vad som händer.

/Amanda

Grattis, Angus!

Igår fyllde lille Angus ett år, så då var det lite kalas här hemma på eftermiddagen. Han förstod nog inte riktigt själv vad som försigick, men det var en trevlig dag och allt gick faktiska väldigt bra med barnen.

Idag lyser solen för första gången på länge och jag har sovit ganska länge och ska snart ut och hitta på något. Vad det blir har jag ingen aning om, men jag har lite planer på att köpa saker till mitt rum. Samtidigt borde jag försöka lägga undan lite pengar så att jag kan shoppa ordentligt när Martin kommer om två veckor. Men nu måste jag skynda mig ut innan solen gömmer sig. Den brukar nämligen inte stanna framme länge här.

/Amanda

Sömnig!

Hallå där!
Idag har varit en relativt lugn dag, men på grund av dålig sömn, kyla och regn så har jag bara kännt mig trött och hängig hela dagen. Igår kom Carro tillbaka från Sverige, så det blev en tur till puben för några glas. Det blev dock lite senare en planerat då vi hamnade på efterfest hos några av de anställda på puben och jag kom inte hem förrän närmare fem. Sov dessutom ganska dåligt, men hann i alla fall med en tur till Starbucks innan jag började klockan tolv i förmiddags.


Caroline igår.

Annars har det bara regnat som tusan idag också, vilket är riktigt tråkigt. Speciellt när man ska försöka ta sig hem med dubbelvagnen från parken i ösregn och försöka hålla paraplyet samtidigt som man ska hålla kvar vagnskrället, som hela tiden drar åt höger, på trottoaren. Extra spännande blir det när man trots flertalet besök i parken inte tycks hitta rätt väg varken dit eller hem. Då är det tur att man har en mycket medveten treåring i vagnen som kan förklara hur man kommer på rätt spår igen.

I morgon väntar ett tolvtimmarspass innan jag officiellt kan säga att jag har klarat min första egna vecka och i helgen vet jag inte vad som händer. Just nu känner jag bara att det vore skönt med en sovmorgon så jag ska kanske unna mig en ordentlig sådan lördag eller söndag. Jag kan också informera om att mamsen och kusinen har köpt biljetter och kommer hit en weekend i slutet av oktober. Yey!

/Amanda

En minst sagt regnig söndagkväll!

Igår blev det ändrade planer när Karolina, som varit på date med någon engelsk läkarstudent, ringde mig vid halv elva och frågade om jag ville möta upp henne på puben. Istället för en tidig kväll hemma gav jag mig alltså ut i regnet med min nyfunna bästis paraplyet i riktning mot puben. Det blev en ganska lugn kväll med några drinkar och lite livemusik och efter ett par timmar var vi redo att gå hem igen i ösregnet!


En bild från puben.


En bild tagen några minuter senare, föreställande Karolinas stackars blöta fötter.


Det är aldrig för blött för att fotografera.


Blev hemskjutsade av två förbipasserande poliser som uppenbarligen tyckte synd om oss.

Jo, så att det var väl kvällen i stort. Väldigt nöjd med sista bilden och det faktum att den snälla polisen så gärna ställde upp på bloggbilder. Känns också tryggt att veta att det inte finns farligare saker att ta hand om i området än två stackars genomvåta svenskar i jakt på den perfekta regnbilden.

Även idag har det varit en ganska regnig dag från och till. Jag har ju arbetat min första riktiga dag utan Karolina idag och det har faktiskt gått ganska bra. Det har varit en lugn dag om man bortser från vissa lätta vattenskador orsakade av treåringen i huset och lite annat småbråk. Men det är väl sådant man vänjer sig vid med tiden. Annars har jag fått veta att min rara mentor Karolina troligen ska lämna London redan om ett par veckor och det känns lite tråkigt. Det verkar dock som att hon kanske kommer tillbaka igen i framtiden så vi får väl se om jag är kvar här då. Är i varje fall oerhört tacksam för att hon har hjälpt mig så mycket sedan jag kom hit. Det är både väldigt uppskattat och väldigt behövligt.

Så nu har man ju varit här i en vecka och det börjar väl kännas allt mer okej. Jag har åtminstone kommit så pass långt i utvecklingen att jag tittar åt rätt (dvs fel) håll när jag ska korsa gatan. Men mer än så är det väl inte. Kan nog vara så att Angus sammanlagda gråttid per dag har reducerats lite sedan jag kom också och det är ju absolut positivt. Kan inte med att han gråter för han är helt enkelt för söt och det hjälper ju inte hur mycket man försöker trösta honom för han är fortfaranda lika osäker på mig.

Något som jag däremot aldrig kommer att vänja mig vid är alla dessa sociala regler om hur männen här ska vara. Visst är det sött att hela tiden bli behandlad lite som en prinsessa, men inte om det innebär att jag samtidigt måste känna mig som Londons mest bortskämda snorunge och ta emot utskällningar och halvtimmeslånga föreläsningar  när jag tackar nej till gratis drinkar. Sådant tycker jag inte om! Men det ska man uppenbarligen inte uttala sig om öppet om man inte redan har ett färdigskrivet försvarstal i fickan.

Nej, nu ska jag försöka få skype att fungera och sedan vet jag inte vad som sker. Borde kanske packa upp väskorna och sätta upp min nya helfigursspegel som Rebecca köpte till mig idag. Den behövs verkligen här i rummet kan jag säga.

/Amanda


Lazy Sunday!

Allmänt seg dag idag som i princip bara har inneburit mat och shopping på Kilburn High Road samt Skype med vissa nära och kära. Lägger bara upp en snabb bild från dagen bara för att Karolina är en sådan snygg blond babe.


Underbar bild från dagens besök i perukbutiken.

Förhoppningsvis kommer vi att inhandla varsin uppsättning extensions i veckan också, men innan dess måste jag färga håret så att jag vet vilket färg jag ska köpa på dem. Nu ska jag fortsätta skypa med min favoritpojke.

/Amanda

Lokalsinnet på topp!

Fy sjutton, vilken dag jag har haft idag. Jag tillät mig själv att sova lite längre imorse eftersom den tidiga pubkvällen igår inte avrundades förrän framåt halv fem-snåret på natten. Därefter gav jag mig ut ur huset med planen att vandra runt i London för att skaffa mig en bättre uppfattning om staden. Det började ganska bra och jag gick från Kilburn mot Paddington och vidare mot Marble Arch för att sedan hamna på Oxford Street som jag följde tills den tog slut. Insåg att jag nog borde gå mot Soho och gick därför tillbaka en bit och sedan därigenom förbi Leicester Square till Charing Cross där jag efter ett par timmars vandring började fundera på att ta mig till Islington för att möta upp Karolina efter jobbet. På tunnelbanestationen i Charing Cross köpte jag en extremt liten och opraktisk karta och försökte ta mig till adressen där Karolina jobbade. Jag fortsatte ner till Westminster och checkade av bland annat Big Ben på min mentala sightseeing-lista, därefter gick jag förbi Victoria Station och vidare mot Chelsea-hållet (att det var däråt jag gick hade jag givetvis ingen aning om då utan trodde att jag var på väg mot Islington). Väl framme vid slutmålet insåg jag att jag hade rört ihop adressen med en annan och istället för att befinna mig utanför The Diner i Islington stod jag utanför språkskolan Instituto de Cervantes i ett bostadsområde någonstans cirka fyra kilometer sydväst ifrån den plats jag skulle till. Så kan det gå, tänkte jag och gjorde mitt bästa för att inte skratta ihjäl mig där jag stod i min ensamhet och undrade hur jag skulle ta mig hem. Efter drygt fyra timmars vandring utan mat i magen och med viss baksmälla från gårdagen hade jag nämligen inte en tanke på att använda mig av samma metod som tidigare även på hemvägen. Speciellt inte när man upperbarligen hamnar nästan en halvmil fel i slutändan ändå. Gick tillbaka till Victoria och lyckades efter viss reseplanering ta tunnelbanan till Kilburn High Road. Den sista kilometern hem från tunnelbanestationen var nog bland det värsta på länge och mina fötter ser sådär mysiga ut nu kan jag säga.

Väl hemma igen bestämde jag mig för att skippa utgången i Camden ikväll och helst inte försöka röra på mig mer idag. Bara tanken på att bära klackar gör mig gråtfärdig. Så istället för att gå ut blir det en lugn hemmakväll på rummet, men det är trevligt det också. Jag har dessutom laddat ner sista säsongen av "Two and a Half Men" för att få höra lite ordentlig amerikanska och förhoppningsvis glömma den här lustiga accenten som jag börjar höra hos mig själv mer och mer för varje engelskt ord jag säger.

Imorgon blir det nog bara lugnt och det enda som är planerat är kaffe med Karolina under dagen och skype med mor och Martin på kvällen. Nu ska jag nog gå och doppa mina små fossingar i iskallt vatten innan jag startar mitt lilla serierace.


Karolina och Wednesday i Queen's Park.


Hemmaspa på Mapesbury Road.


Onödig fotografering i Queen's Park.


På promenad med Angus.


Med Emma och Malin i Camden igår.

Slänger upp lite bilder från de senaste dagarna mest för att det fyller ut bloggen lite och gör den lite roligare.

/Amanda

Fredag!

Nu är första veckan avklarad och allt har faktiskt gått bra. Karolina har slutat och nästa vecka ska jag börja på riktigt. Det känns lite nervöst, men det ska bli kul att lära känna barnen lite bättre. Förhoppningsvis kommer Angus sluta gråta när jag är i närheten också. Men det är klart att det kommer ta ett par veckor att känna sig hemma och veta vad man gör, men så är det ju. Jag är ju lika ny för barnen som de är för mig.

Nu ska jag snart iväg till North London Tavern för att träffa Karolina och hennes kompisar. Jag är ju fortfarande helt kompislös här, men stackars Karolina är så snäll och underhåller mig även efter arbetstid. Men innan jag sticker iväg ska jag skypa färdigt med Martin och se till att vi bokar ett par biljetter till honom. Det ser ut som att han kommer helgen den 10e september så det är skönt att ha något inplanerat så vi vet att vi får ses snart. Saknar honom en hel del, men det hör väl till antar jag.

/Amanda

Första veckan i London!

Jag vet att jag har varit dålig på att skriva, men sedan jag kom hit i måndags har det varit ganska mycket annat att göra. Nu är jag i alla fall på plats och har packat upp det mesta, men det lär ju ta en tid innan man känner sig helt säker på hur det ska gå på jobbet. Just nu är barnen fortfarande ganska avståndstagande, men det blir förhoppningsvis bättre med tiden. Det är dock väldigt skönt att Karolina (den nuvarande au pairen) är här den här veckan också så att jag kan försöka lära mig från henne.

Nu ska jag snart ner och äta frukost, jag börjar vid tio idag så jag har sovit ganska länge, men tyckte ändå jag skulle ha lite tid för bloggen. Karolina har jobbat sedan imorse så jag tror att vi ska ta med oss de två minsta och gå en sväng uppe i Kilburn. Ikväll ska jag babysitta så håll tummarna för att allt ska gå bra med barnen.



/Amanda

Stress, stress, stress!

Idag har jag verkligen försökt få mycket gjort utan att lyckas. Jag och Martin var på Ikano-huset i jakt på diverse nödvändigheter som behövde inhandlas före flytten, men väl där hade jag inte en aning om vad det var som skulle köpas längre och det blev istället (ytterligare) ett par skor. Hur alla dessa nyinhandlade skor ska få plats i mina väskor vet jag inte, speciellt inte som jag redan har fyllt min första väska och redan kommit upp i maxvikten på 20 kg. Nu återstår det alltså bara 15 kg plus ett handbagage på 10 kg.

Igår hann jag däremot, till skillnad från idag, kryssa av en hel del saker på min att göra-lista innan måndag. Jag var hos frisören på morgonen och blev återigen brunett, jag var på inflyttningsfest hos Sofie och passade på att säga hej då till alla underbara brudar som jag kommer att sakna nu när jag åker, jag åt jättegod mat på "Kniv å Gaffel" med Martin och hann dessutom med en spontanvisit hos Robert och Linnea på hemvägen. De flesta avsked är alltså redan avklarade och imorgon återstår bara ett besök ute i Ljungsbro.


Hemma hos Sofie igår kväll.

Nu kommer nog Martin hem från Fjälla snart så det är bäst att jag fortsätter med packningen. Jag tror att även han börjar oroa sig för att jag inte kommer hinna allt innan måndag morgon, men vad tusan, ingenting är omöjligt!

/Amanda

Hej då, ICA!

Nu är jag precis hemkommen efter mitt sista arbetspass på ICA. Jag börjar inse att jag faktiskt ska åka nu, speciellt nu när jag är arbetslös här hemma också. Känns jättetråkigt att lämna alla härliga tjejer på ICA, men vi kommer ju ses i framtiden också. Det hoppas jag i alla fall! Och igår hade vi en riktigt trevlig avslutningsmiddag med vin och mys hemma hos Sofie!


Jag kommer sakna dessa söta flickor i England.

Just nu sitter jag hemma och äter sparris i väntan på att Martins köttfärssås ska bli klar. Imorgon väntar  stressig dag med packning, frisörbesök och inflyttningfest hos Sofie F så det är väl bäst att gå och lägga sig snart också.

Puss och godnatt!
/Amanda

Ett sömnmonster till pojkvän!

Lycka är när ens pojkvän går upp en timme för tidigt, gör sig i ordning för att gå till jobbet och sedan inser sitt misstag och kommer tillbaka till sängen och sover lite till. Trots att vi både skulle upp tidigt imorse kändes det som om vi fick en timmes extra sömn. Underbart!

Sista veckan hemma!

Nu har jag återigen skaffat en blogg som jag tänkte använda mig av nu när jag snart åker till London.

Det börjar verkligen närma sig nu och jag flyttar om bara sex dagar. Jag försöker tänka så lite som möjligt på det just nu för jag blir bara galet stressad av allt som måste göras. Så istället för att packa ska jag träffa Therese. Det känns betydligt mycket mer frestande. Därefter blir det jobb mellan 14-19. Underbart kort jobbpass idag faktiskt! Och ikväll ska jag försöka hinna med att träffa lite gammalt Spint-folk.

Jag har bara tre dagar kvar på jobbet nu också. Det ska bli jättekul att prova något nytt för en tid, men samtidigt känns det tråkigt att lämna alla jobbarkompisar på ICA. Vem ska jag ringa på när jag behöver hjälp i London? Men förhoppningsvis kommer jag att klara mig där borta ändå. Nu ska jag göra mig redo att sticka och skynda mig att flytta bilen från gatan innan jag får parkeringsböter.

/Amanda

RSS 2.0