Pour some sugar on me!

Hallå, hallå och glad valborg på er! Jag sitter hemma och lyssnar på Def Leppard. Fråga mig inte varför för det kan jag inte svara på. Snart ska jag ta bilen till Systemet och inhandla lite smått och gott till kvällen. Robert och Linnea är som vanligt snälla och tar hand om lilla "Bridget" en dag som denna. Och "Bridget", det är alltså jag. Frida kommer för övrigt hem från Kläppen idag så hon ska eventuellt joina oss för lite valborgsfirande ikväll. Jag har inte träffat henne sedan i höstas tror jag, vilket är helt sjukt. Så jag hoppas få se lite av henne senare idag.

Igår spenderade jag halva dagen i mormors soffa och tittade på bröllopet. Åh, så fint det var och grattis till Cate som troligen har gått och blivit världens snyggaste prinsessa. Jisses, vad vacker hon är! Sedan var jag hemma och grillade med familjen på kvällen. Imorgon flyttar jag! Det är galet, för jag har inte tagit tag i någonting. Men det löser sig väl. Och på måndag blir det som sagt jobbintervju. Sedan väntar en veckas heltidsjobb (minst!) med visningsstädningar, saneringar och renoveringsstädningar. Och om en vecka flyger jag över till London en sväng. Det känns riktigt bra faktiskt och jag är glad att jag har den resan bokad efter att ha sett alla härliga bilder från staden på tv igår. Jag ska också gifta mig i Westminster Abbey. Lovely!

Men nej, nu ska jag sticka iväg en sväng. Hoppas kunna slänga upp lite bilder senare idag, det har varit dåligt med det på senaste tiden!

/Amanda

Veckorna går fort!

Tiden går och det blir vår. Men nu är det väl nästan sommar ute. Jag gick en runda runt kanalen förut och kom fram till att jag hade alldeles för mycket kläder på mig. Annars har det jobbats och så har jag träffat Martin som hastigast. Så det rullar på. Dagens minus: Det gamla vanliga. Och dagens plus: Fick helt oväntat en jobbintervju på måndag vilket peppar upp lite. Men så blir man ju nervös också. Ska googla upp några tips för att slippa nervositeteten.

Imorgon har jag lovat att vårstäda mormors balkong. Hon har blivit alldeles förskräckligt gammal på kort tid. Men kanske blir det lite bättre om hon får en fin balkong att sitta på i alla fall. Mamma och jag har köpt lite fina blommor och krukor som redan står där hemma och väntar på plantering.

På lördag är det valborg! Nähe? ;) Då ska jag nog hänga med mitt absolut favoritpar Robert och Linnea. Vi hade tänkt vara här i Ljungsbro för familjen skulle bort, men det blev ändrade planer så nu är de hemma. Men det positiva är att jag slipper hämta dem hos vänner senare på kvällen och kanske kan ta mig ett glas vin jag också.

/Amanda

40-årsfest/Maskerad!

Igår var jag i Rimforsa för att fira Fias 40-årsdag. Det var maskerad med tema 50-, 60- och 70-tal, så Therese och jag gjorde vårt bästa för att få till en trevlig 60-talslook. Tänkte att jag skulle slänga upp lite bilder från detta som ni alla kan skratta åt.


Jag och Therese.


Noel, Nathalie och Lotta.


Hippie-Johan


Ted.


Therese.


...och så jag igen!

Imorse skyndade jag mig iväg så fort jag kunde och var glad att jag fått låna mammas bil. Man får snabbt lite för mycket av vissa familjemedlemmar under sådana här tillställningar. Så nu får vi se när jag får lust att åka och hälsa på igen.

Nu sitter jag hemma och gör i prinip ingenting. Om en vecka är det dags för flytt och om två veckor sitter jag förmodligen i solskenet på Brick Lane med en drink i handen och trevligt sällskap. Gud, vad jag längtar!

/Amanda

Långfredag!

Nu lägger jag ner ledsamheten och tråkigheten med långfredagen och åker in till stan för att träffa Robert. Jag insåg att jag nog redan ligger på minus i himlen för att jag skrev "jäkla kors" i mitt blogginlägg igår. Det är väl inte jättepoppis bland allt kyrkfolk kan jag tänka mig. Men snart är det påskafton och då är allt frid och fröjd igen så jag börjar firandet några timmar för tidigt bara.


Skål och glad påsk!

Imorgon tar jag bilen till Rimforsa redan på förmiddagen och sedan väntar en dag av förberedelser och en kväll av firande med familj och vänner.

Nu måste jag sticka!
/Amanda

Glad påsk!

Jag har jobbat hela dagen! Hade turen att åka med mamma hem efter jobbet och sitter nu i Ljungsbro där det väntar grillning till kvällen. Jag har precis kört hem en kompis till William och ska snart öppna en flaska bubbel och förbereda något slags tapasliknande att tugga på innan maten är färdig.

Imorgon har jag i princip inga planer. Men jag antar att det är så det är tänkt med långfredagen. Att man ska sitta hemma och ha långtråkigt och sympatisera med Jesus. Jag kan väl egentligen tycka att uttråkning är en ganska dålig liknelse till att sitta uppspikad på ett jäkla kors, men vad vet jag? Jag har ju inga egna religiösa erfarenheter av påskfirande direkt. Eller jo, jag var på midnattsmässa en gång för typ fem, sex år sedan och det var väl en relativt angenäm upplevelse. Åh, vad glada alla blev när klockan blev tolv och Jesus plötsligt levde igen. Själv är jag väldigt tveksam till uppståndelser och liknande, men jag beundrar folk som tror på det och kan nästan avundas dem lite ibland. Men avund är väl en dödssynd, är det inte så? Så jag antar att min avund inte uppskattas av de som faktiskt är troende. Aja, jag tycker i alla fall att en viss nivå av religiositet kan vara charmigt. Så länge det inte används i fel syften eller tvingas på andra människor.

Hej och hå, vadan denna religionsreflektion? Det är väl påsken som har stigit mig åt huvuvdet antar jag. Eller så har jag fått solsting av vårsolen. Det kan också vara så att jag fortfarande lider lite sedan dagens överdos av fönsterputs. Jag råkade nämligen sniffa på fel trasa tidigare idag när jag skulle försöka få ordning på alla trasor från städningen. Jag trodde nämligen inte att det var en toppenidé att torka av gamla, fina träbord med fönsterputs. Och efter att ha inandats en ganska stor mängd insåg jag att min hypotes troligen stämde. Så akta er säger jag. Fönsterputs är ingenting att leka med. Och inte ugnsrengöring heller för den delen! ;)

Men nej, nu kan jag inte sitta här och sega längre. Glad påsk på er allihop!
/Amanda

Jobba!

Snart ska jag ta bussen in till stan och möta upp Åsa för lite jobb. Visningsstädning i en villa! Men innan dess tänkte jag försöka få i mig lite kaffe. Och vad passar bättre än att inta det framför datorn?

Igår träffade jag Therese vid ett. Vi åt lunch i stan och åkte sedan ut till Malmslätt där vi låg i solen och drack himmelskt god saft. Strawberry Lychee eller något sådant! Med Shrek på flaskan! Måste komma ihåg att köpa det. För saft är nog den absolut bästa (alkoholfria) sommardrycken. Vid fem mötte jag upp Hannah och vi satt på 55:ans uteservering till strax innan sju då bion började. Och jag måste säga att filmen var helt okej! Visst, det är lite småtjatigt nu och det känns som att de drog Scream lite för långt redan vid andra filmen, men det var underhållande och det är det som räknas. Helt okej aktivitet en tisdagkväll i Linköping.


Hemma hos Therese igår eftermiddag.

Imorgon väntar mer jobb. Och så ska jag nog träffa Martin på kvällen. Sedan är det påsk och då väntar en helg i Rimforsa för att fira Fias 40-årsdag. Jag hämtade ju som sagt våra klänningar igår och de är mycket bättre nu. Men jag har kommit på ytterligare några idéer för att göra de ännu mer 60-talslika. Vi får se hur resultatet blir på lördag! Nu är det nog dags att skynda sig lite!

/Amanda

Sommaren är här!

Jag måste strax springa iväg till bussen, men tänkte försöka hinna skriva några rader först. Igår kom sommaren till Linköping. Jag, Linnea och Tove tillbringade dagen i solen och avslutade den med grillning och drinkar. Utomhus. Utan jackor! Idag ser vädret lika lovande ut. Jag ska in och träffa Therese för picknick i solskenet. Och så är våra klänningar klara inför maskeraden på lördag så vi ska förbi och hämta upp dem också.


Jag och Tove på Linneas innergård.


"Glasses bossbar".


Linnea och Elvira.


Vit sangria! ;)


Reaching for the sky.

Ikväll ska jag träffa Hannah. Vi ska äntligen se Scream 4 och om vädret tillåter kanske vi avslutar kvällen på någon trevlig uteservering. Imorgon skulle jag ha hälsat på alla mini-bröderna i Rimforsa, men det blev jobb istället. Inte mig emot egentligen eftersom jag behöver pengarna. Och så ska jag ju ändå träffa alla brorsorna i helgen.

/Amanda

Sunny weekend!

Så var det helg igen! Och nu är den dessutom nästan slut. I fredags var jag hemma och grillade med familjen och igår spenderades dagen hemma hos Linnea och Robert. Vi bakade chokladmuffins i alla möjliga former, med vit choklad, apelsinchoklad, nötter och Center, och drack lite vin på den soliga uteplatsen. Och så såg vi Scream 2 och 3 för att komma i stämning inför nummer 4 som jag ska se snart.


Förberedelser.


Sötaste Linnea i solskenet.


Lilla jag.

Idag kom jag hem vid elva-tiden och har sedan dess varit ute och gått, duschat och målat mina naglar. Ingen alltför händelserik söndag med andra ord. Ikväll ska jag träffa Martin. Tanken var att vi skulle gå på bio, men han ångrade sig så jag bokade biljetter till på tisdag istället. Då blir det jag och Hannah som ska se Scream 4 och avsluta kvällen med drinkar på stan. Ska bli riktigt kul att se henne eftersom jag inte gjort det på så länge.

/Amanda

Friday Friday!

Jag har ganska precis gått upp. Just nu sitter jag framför datorn och äter frukost. Vid ett-tiden kommer Åsa hit och plockar upp mig och vi ska fortsätta hem till min kusin där det väntas hemstädning. Hon har nyligen köpt två små Cornish Rex som jag ännu inte har sett så jag är faktiskt ganska glad att jag ska få följa med. Igår jag fick jag dessutom lite spontanjobb i en villa här ute i Ljungsbro så jag hoppas att det fortsätter så här.

Efter jobbet igår mötte jag upp Elin och Carro i stan. Vi satt ute så länge vi kunde och drack cider på 55:an. Ikväll väntar förfest hos Elin och eventuellt utgång.



Cider och trevligt sällkap i solen.

Nu tycker jag att solen kunde titta fram så att jag kan gå på en promenad innan jobbet. Det har cirkulerat två polisbilar utanför mitt hus den senaste halvtimmen så jag vet inte riktigt om jag vågar mig ut. Nu kommer den visst förbi igen, ser jag. Och parkerar på min uppfart??! Men gud, den skulle visst bara vända. Jag vet inte varför, men jag blir alltid lite nervös av poliser. Antingen ska de väl sätta dit mig för någonting eller så letar de säkerligen efter psykopater och andra kriminella i min närhet. Att döma av de här polisbilarnas farande fram och tillbaka har de inte fått tag i sina bovar än och då säger mitt oroliga sinne till mig att stanna inne och undvika att bli nästa mordoffer. Kanske skulle man avstå från att se den där Scream 4 ändå? Men nej, den måste ses.

Och vet ni vad? Nu vet jag varför poliserna är här. Och jag kommer med största sannolikhet att överleva dagen. Det är en demonstration av något slag med kanske 25 personer sammanlagt. Och till det använder de sig av en vanlig polisbil, tre gigantbilar och en massa poliser utan bil. Nu står fem av de billösa poliserna borta på bron och försöker se farliga ut. Gud, vilken spännande morgon det blev så här fredagen den 15e april. Men alltså herregud, det är minst lika många poliser som demonstranter. Och vad demonstrerar de ens för/emot? De av er som har koll på mina criminal records och tidigare erfarenhet av polisen förstår säkert att jag gärna vill se dem som något inkompetenta i vissa avseenden, men visst är det kul att de skänker mig lite fredagsunderhållning så här på morgonkvisten.


Spänning på hög nivå.

Men nej, nu kan jag inte sitta här och snoka i polisens business längre. Nu verkar ju demonstranterna dessutom ha gett sig av så om man skulle ge sig ut på en promenix då kanske.

Pusshej!
/Amanda

Morgonreflektioner!

Idag landar lilla Caroline i Sverige! Åh, vad jag har saknat henne och det ska bli så kul att träffa henne imorgon. Annars flödar det inte så mycket glädje här i huset. Jag går omkring och surar för att livet inte riktigt blev som jag tänkt mig. Kanske borde man ha stannat där borta i London... Jag vet inte.


Caroline för länge, länge sedan...

I övrigt har jag ett enormt sug efter att se Scream 4. Den lär ju inte hålla högra klass än de tidigare, men det känns lite nostalgiskt. Och jag står fortfarande fast vid att den första Scream-filmen är den läskigaste filmen jag har sett. I förhållande till min ålder vid tillfället då jag såg den givetvis, men det var någon viss scen som jag fortfarande minns som väldigt obehaglig. Nu är det tur att man inte har mer än 15 läsare, för då skulle jag väl troligen få en massa skit för min filmsmak. Men det kanske har att göra med mitt tillstånd i övrigt just nu. Jag är lite ur balans, vilket kanske har inverkan på mitt filmsug.

/Amanda

Kaffepaus!

Jag putsar fönster i Ljungsbro. Men nu är jag klar med hela nedervåningen och unnade mig en liten rast. Alldeles nyss slog jag sönder en lampa och skar upp hela handen och mitt högra lillfinger. Vilket flyt! Och sedan dess har jag vält omkull precis allting som jag har tagit i. Nej, det är nog inte min dag idag (heller!). ;)

När jag är klar tänkte jag följa med mamma in till stan medan William tränar karate. Bara för att komma ut ur huset. Termometern visar 18,5 grader, men jag litar inte på den. Imorgon väntar återbesök på vårdcentralen. På onsdag kommer Caroline hem och jag ska träffa henne redan på torsdag för lite seriös vinkonsumtion!

Men nu, back to work! Tänkte lägga upp någon bild från i lördags, men insåg att jag lämnade kameran hos Sanita.

/Amanda

Saturday!

Solen skiner. Jag sitter i köket och dricker kaffe. Fönstret är öppet och solen lyser in på datorn så att jag knappt ser skärmen i solljuset. Jag tänkte snart ta en promenad längs den numer isfria kanalen och njuta lite av vädret.


Cafe con leche på Plaza Santa Ana i Granada, snäppet bättre än presskannakaffe vid köksbordet i Ljungsbro...

Ikväll väntas förfest hos Sanita och sedan utgång. Jag ska dit redan vid halv sex och hjälpa till att göra sangria. Jag oroar mig lite över vad jag ska ha på mig. Min ekonomi har nämligen inte tillåtet någon shopping alls sedan jag kom hem så det är lite glest i garderoben. Eller jo, jag köpte ju visserligen ett par skor i förrgår, men de måste nog tyvärr tillbaka. Jag hade aldrig råd egentligen och klackarna är så höga att jag ser ut som en Avatar i dem. Så de får tyvärr åka tillbaka till Scorett redan på måndag.

Men nej, nu ska jag snöra på min gympaskorna och ge mig ut på en promenad!

Ha en trevlig lördag!
/Amanda

Stormvarning!

Det blåser som aldrig förr! Jag har spenderat dagen på stan med Sofie F och är nu hemma i Ljungsbro en sväng innan det bär av mot stan igen. Jag ska möta upp min gamla jobbarkompis Sofie som jag inte har sett sedan de var och hälsade på mig i London förra året.


Sofie och jag någon gång i höstas.

Imorgon har jag lovat att följa med mamma till Katrineholm och tillbaka. Hon ska skjutsa upp (eller är det ner?) William som ska spela fotbollskupp hela helgen och vill inte sitta i bilen själv hela vägen tillbaka.

Men nu ska jag springa vidare för att hinna min buss!

/Amanda

Tisdag!

Tisdag idag! Termometern visar sju grader och himlen är ljust grå. Inte en solstråle så långt ögat kan nå. Jag har ätit frukost och tänkte snart ta itu med min röriga garderob. Jag tittade in i garaget häromdagen och fann tre kartonger, en resväska och lite annat smått och gott som måste gås igenom snarast möjligt. Och så har jag minst lika mycket i Martins förråd samt en massa grejer i lägenheten som vi måste reda ut tillsammans. Jag har ingen som helst lust och just nu känns det som att det aldrig kommer bli av. Men vi får väl göra en ordentligt kraftansträngning någon dag när vi orkar med att ses igen.

Igår sken solen i Linköping. Jag och Sanita promenerade till IKEA i blåsten och spenderade första halvan av dagen där. Sedan mötte jag upp Linnea och Tove för mat och vin i solen. I eftermiddag kommer Sanita ut hit och vi ska gå och simma.


Jag och Linnea i solen.

Imorgon vankas det jobb. Jag ska putsa fönster i en villa. Fönsterputsning är underbart egentligen. Det är precis lagom jobbigt, inte alltför monotont och det bästa av allt, man ser snabba resultat. Och om man som jag inte har jobbat på drygt två veckor är det minst sagt välbehövligt.

/Amanda

April och nya tider!

Livet ha tagit en konstig vändning. Inte oväntad och inte ofrivillig, men konstig och annorlunda. Min första tanke är att deppa ihop såklart. Men det håller ju inte! Inte kan jag sitta här och deppa över något som jag innerst inne vet är hundra procent rätt. Att fortsätta fungerade inte. Det var ohållbart och gjorde ont. Men det går inte att förneka min rädsla. Jag är 20 år och singel för första gången på tre år. Herregud, vad det är svårt att inse sanningen, men så är det och så kommer det att vara. Så nu gäller det bara att vänja sig och lära sig att uppskatta det nya livet även om det kommer att ta sin tid det också.


Lilla jag, en nyårsafton, drygt tre år tillbaka i tiden.

Veckan har alltså, på grund av det du just läste, varit något turbulent. Men utöver det så har jag haft en lugn vecka. Jag mår mycket bättre nu och har bara ett par tabletter kvar av min pencillinkur. I torsdags åkte jag ut till Rimforsa för att spendera kvalitetstid med mina Jakeltoft-bröder. Vi åt vår traditionsenliga tacos, vilket vi alltid gör när jag kommer på besök, spelade spel och såg på animerade filmer. I fredags stannade de två yngsta hemma från skolan så att jag fick ytterligare lite tid med dem innan det var dags att åka tillbaka in till stan. Där mötte jag upp Sanita för en runda på stan som resulterade i ett par nya byxor och några flaskor vin på Systemet.

Gårdagskvällen spenderades sedan hos Linnea där vi för första gången lyckades hålla oss vakna större delen av kvällen. Vi drack vin och åt mat och pratade bort hela kvällen fram till midnatt. Idag har jag helt olycksfritt kört hela vägen hem till Ljungsbro i mammas numera reparerade Hyundai, läst ut min ganska dåliga kriminalroman samt på ett mirakulöst sätt lagat vår hopplösa dator och ikväll väntar en kväll hemma med mamma och lillebror.

Imorgon ryktas det om att det ska bli riktigt varmt ute, men jag misstänker att det bara är falska förhoppningar från människor som liksom jag börjar längta lite för mycket till sommaren. Vi får se hur det blir med den saken!

/Amanda

RSS 2.0