Tillbaka i London!

Jag är tillbaka i London. Det känns sådär. Men jag ska prata med Rebecca igen snart så att jag får veta när jag kan sluta. Jag har haft det jättebra hemma och hunnit med både fikor och julmiddagar med släkt och vänner. Men nu är det jobb som gäller igen. När vi landade igår var det tolv grader ute, vilket är rena sommarvärmen jämfört med kylan hemma i Sverige. Så förhoppningsvis kommer vi inte frysa ihjäl imorgon när vi ska stå ute och titta på fyrverkerier.


Julafton i Sättuna.


Jag med mamma och lillebror.


Mormor och mamma.


Delar av släkten (på mors sida).

Just nu sitter jag med Carro och väntar på att någon från Kovalam ska dyka upp på en moped och leverera vår indiska mat. Yummy! Imorgon väntar endast ett par timmars jobb och sedan ska det firas nyår med Julie och Caroline Netzell. Först julmiddag och sedan utgång på det.

/Amanda

Home Sweet Home!

Jag är hemma! Believe it or not, men jag skriver just nu ifrån ett svinkallt Sverige där snön ligger tät och temperaturen ligger på minus fjorton grader. Jag anlände till Linköpings tågstation redan vid halv tio igår kväll. Det var så mycket förseningar och mitt tåg skulle tydligen inte ens gå från Köpenhamn så jag hoppade på det tidigare tåget och fick flytta omkring lite med ett annat gäng som också tjuvåkte. Så nu sitter jag hemma i köket och mamma står och kokar gröt och gör äggröra och bacon. Jag har redan stoppat i mig min första lussebulle på svensk mark. Om femton minuter ska vi ha en skypedate med Martin som för tillfället befinner sig på Gilli-öarna.

I eftermiddag bär det av till Rimforsa för lite julfirande och sedan är jag tillbaka på mammas sida av släkten igen lagom till Kalle Anka imorgon. Det känns toppen att äntligen vara på plats så nu önskar jag alla en riktigt god jul. Jag slänger upp lite bilder från julen senare.

/Amanda

Skam den som ger sig!

Vet ni vad? Det ser ut att kunna bli en jul för mig i år trots allt. Jag, samt båda mina rara föräldrar, har spenderat timmar på nätet i jakt på biljetter hem och nu har det äntligen gett resultat. Imorse hittade jag ett inte alltför dyrt flyg till Köpenhamn som jag givetvis bokade på stört. Därifrån tar jag sedan tåget till Linköping där jag beräknas vara framme klockan 21.58. Nu verkar ju hela Sveriges tågtrafik stå stilla, men även om jag blir fast i Köpenhamn så är jag i alla fall en bit på väg. Och att ha en flygbiljett dit ger lite hopp i allt mörker. Plus att jag verkligen tror på det här nu och håller alla tummar jag har för att jag ska få komma hem safe and sound. Om inte annat så får jag ju lite ledighet i alla fall efter nio dagars arbete och en arbetsvecka på 65 timmar förra veckan.



Taxin är bokad till halv nio imorgon och även bussen till flygplatsen. Så nu kan jag inte göra mycket mer än att packa för tredje gången och förhoppningsvis se fram emot en lugn dag med drygt tretton timmars resande imorgon. See you in Linköping? ;)

/Amanda

Depression!

Jag skulle ha åkt hem till Sverige imorgon. Så blir det inte! Jag skulle ha firat min lillebrors 10-årsdag i Rimforsa imorgon. Så blir det inte! Jag skulle ha varit hemma på julafton. Så blir det inte heller! Och jag skulle ha gått på semester med start imorgon, men så kommer det inte att bli...

Jag är lite smådeppig med andra ord. Eller nej, det är nog fel sätt att uttrycka det på. Jag har varit lite smådeppig de senaste månaderna och julen har typ varit det enda jag har sett fram emot. Julfirande hemma i Linköping och julledigt! Men nu är jag skitförbannad, väldigt omotiverad och jätteledsen. Dels för att jag inte kommer hem och dels för att jag bara inte orkar det här jäkla jobbet längre. Har jag tur så är jag hemma i Linköping klockan sju på julaftonskvällen, men båda flyg och tåg kan mycket väl bli inställda igen och då bryter jag nog ihop på riktigt. Det känns onödigt egentligen eftersom jag inte kan styra över vad som händer, men jag har inte ork att försöka vara positiv till någonting just nu. Det blir som det blir antar jag!

Nu ska jag dricka lite te och gå in och deppa med Carro. Sedan ska jag nog gömma alla vassa föremål i min närhet för att inte riskera att ta livet av mig själv eller någon annan. Merry Christmas!

/Amanda

Julklapparna inslagna och klara!


Titta så mycket klappar det blev! :)

Jag har varit inne i någon slags trans nu de senaste två timmarna och bara slagit in julklappar som en galning. Men nu är det klart! De kommer förmodligen se lite misshandlade ut efter flygresan hem, men det är sådant som händer. Nu ska jag nog ta ett bad och sedan sova. Imorgon börjar jag elva så jag ser fram emot lite sovmorgon.

/Amanda

Julmys!

Jag har precis skypat med världens bästa mamma. Nu sitter jag och slår in julklappar och lyssnar på julmusik. Jag försöker glömma det faktum att jag kanske inte ens kommer hem till jul och satsar på att skapa lite julstämning ändå. Det går faktiskt ganska bra. Vi är inbokade på ett flyg på tisdag eftermiddag nu så jag har bokat om mina tågbiljetter och hoppas innerligt att allt går som det ska. Har jag tur så är jag i Linköping vid halv tio på tisdag kväll.

Jag slänger kanske upp en bild på det färdiga resultatet av min paketinslagning senare. Nu ska jag ha julmys!

/Amanda

Ändrade planer!

Det blev inget Sverige för alla plan är inställda på grund av snön. Så jag ändrar mina planer och dra till Soho med Carro ikväll. Våra biljetter är ombokade och vi göra ett nytt försök att flyga hem imorgon klockan 17.40. Jag håller tummarna för att allt går som det ska!


Klara att gå...

/Amanda

Mot Sverige!

Jag sitter här och laddar ner Peppa Pig och annat barnvänligt inför flygresan imorgon. Vi åker härifrån vid åtta imorgon bitti och beräknar vara på plats i lägenheten i Stockholm omkring klockan tre. Därefter jobbar jag till och med tisdag morgon då jag tar tåget hem till Linköping. Jag kommer nog med andra ord inte uppdatera bloggen så mycket de närmsta dagarna eftersom jag jobbar dygnet runt och är osäker på tillgången till internet.

Min väska är nästan färdigpackad och nu ska jag bara skriva en snabb check-lista inför morgondagen innan det är dags att sova några timmar. Imorgon väntar en lång och förmodligen urjobbig dag. Bäst att sätta klockan tidigt för att hinna med allt det sista både vad gäller mig själv och barnen. Rebecca fortsätter i samma tillstånd som tidigare, men det sista jag hörde från henne nu var att hon tänker åka med oss oavsett imorgon. Men blir hon sämre så blir det kanske bara Andreas, jag och barnen. Exakt hur det blir vet vi nog först imorgon bitti.

Men nu måste jag verkligen lägga mig!
/Amanda

Cookie Monster!

Caroline och jag har fest! Vilket innebär att vi trycker i oss kakor och annat onyttigt, främst Sainsbury's Taste the Difference Carrot Cake som är to die for. Och så dricker vi cider och vin. Rebecca har influensa och det är tydligen riktigt smittsamt så hon kanske inte kan åka med oss till Sverige i övermorgon. Min sovmorgon imorgon är alltså inställd eftersom hon inte får lämna sovrummet och inte vill smitta ner oss andra. Så jag försöker dränka mina sorger i vin och trevligt sällskap.







Tack och hej!
/Amanda

Rain, rain, rain!

Det regnar i London! Ett sådant där äckligt, kallt, från-alla-håll regn som gör allting frissigt och vått. Jag och barnen sitter inne och leker med play-doh. Fonsie är fortfarande i skolan, men slutar om en timme och jag bävar redan inför att gå ut i det här tråkiga vädret ytterligare en gång. Ikväll är det packning som gäller. Jag har plockat iordning det mesta samt städat och tvättat, men det är fortfarande en massa kvar att göra. Hälften av bagaget är redan fyllt med julklappar så jag är lite orolig för hur jag ska få plats med alla mina grejer.


Just nu saknar jag väder som tillåter användandet av skinnjacka och nada más.

I övrigt händer det inte så mycket mer innan hemresan. Jag skulle hemskt gärna strunta i packningen och gå ut och parta med Cirri istället, men det känns som en mindre bra idé. Imorgon måste jag dessutom upp ganska tidigt trots att jag börjar jobba sent för jag har fortfarande inte köpt någon födelsedagspresent till lille Leo som fyller 5 år nu när jag är hemma.

/Amanda

Nedräkning pågår!

Om en vecka är jag förhoppningsvis på plats i Linköping. Just nu är det det enda jag tänker på. Jobbet suger, vädret är tråkigt och jag har egentligen helst lust att säga upp mig på stört och åka hem redan imorgon. Men så funkar tyvärr inte livet. Jag biter därför ihop och fokuserar på att det inte är långt kvar.

Kvar på listan över saker att göra innan hemresan finns julstädning, inhandla sista julklapparna, packa, hämta ut omklackade skor samt köpa termobyxor. Jag lyckades pricka av William på julklappslistan imorse då jag åkte in till stan tidigt i jakt på lite nödvändigheter. Det var minst sagt njutbart att vara så ensam på Oxford Street, men jag hade dock bara tid att stanna där en timme för sedan var det dags att bege sig hemåt för att plocka upp Hank från dagis. Sedan dess har min dag bestått av arbete och ångest för detsamma fram tills halv åtta då jag satt och segade med Carro ett par timmar.


Just nu är jag en mindre peppad au pair i väntan på julledigt.

Nu ska jag gå och lägga mig för imorgon väntar tolv långa arbetstimmar med start 7.30. Det ser jag inte fram emot!
/Amanda


Söndagar i mitt hjärta!

Söndag idag! Och söndagar är nog faktiskt mina favoritdagar här i London! Jag började dagen med att träffa Caroline Netzell i Piccadilly Circus för en dag på stan. Vi åt lunch i Soho, gick till Harrods samt shoppade lite smått och gått i Knightsbridge. Sedan kom jag hem till mitt kära Kilburn igen vid sjutiden då jag och Carro började vår myskväll som har pågått sedan dess. Vi beställde hem pizza, drack vin och bestämde oss därefter för att ta en liten promenad. Vi vandrade omkring i Kilburn/Queens Park i drygt en timme och gick därefter till puben för ytterligare ett glas vin. Vi var dock båda klädda i pyjamas och då partystämningen i och med detta inte var på topp blev vi inte särskilt långvariga.


En bild på Carro från förra gången vi var på NLT, vår stammispub!

Nu sitter vi i Carros säng och ska se på Beck. Imorgon börjar vi båda sent så vi ska försöka hinna med lite måsten på morgonen innan jobbet. Jag måste bland annat lämna tillbaka en tröja och klacka om mina skor.

/Amanda

Slapplördag!

Idag har jag tagit det väldigt lugnt. Jag sov lite för länge imorse och när jag väl kom in till stan vid tvåtiden var det så galet mycket folk överallt att jag inte stod ut mer än ett par timmar. Jag hann dock med att fixa ett par julklappar samt en helt ny uppsättning smink till mig själv då allt det gamla var slut. Och så blev det ett par skor också. De är nog egentligen lite för höga, men det tänker jag strunta i för jag gillar dem ändå.

Imorgon ska jag träffa Caroline Netzell vid Piccadilly Circus klockan tolv. Vi funderar på att gå på museum, men utöver det så vet jag inte vad vi har för planer. Men det känns skönt att bara ta det lugnt såhär sista helgen i London innan jul. Nästa lördag flyger vi till Stockholm klockan 10.45 och sedan väntar tre dagars jobb och boende på hotell innan jag tar tåget till Linköping den 21 december. Så det blir nog en ganska stressig helg kan jag tänka mig.

/Amanda

Counting sheep...

Klockan närmar sig två och om jag ska hålla mig till min plan imorgon och ta mig in till stan tidigt så borde jag sova snart. Jag kom ganska nyligen hem efter att ha varit med Julie hos en av hennes danska kompisar och nu sitter jag på Selfridges hemsida och önskar att jag hade obegränsat med pengar för en dag. Jag skulle troligen kunna köpa allt jag behöver inför julen där, men jag har något av en tight budget just nu så jag får eventuellt vänta med lite av julshoppingen tills jag kommer till Stockholm nästa helg. Men i vilket fall som helst så ska jag in till stan imorgon och trängas bland alla andra tusentals människor i jakt på de sista julklapparna. Så wish me luck i julruschen.

Nu ska jag räkna får! Imorgon är jag ledig! :)
/Amanda

Helgen närmar sig!

En arbetsdag kvar innan helgen. Jag har inga planer alls och det känns toppen. Det ska dessutom bli sol och lite varmare till på lördag så förhoppningsvis kan man vara ute utan att frysa. Imorgon har jag sovmorgon och börjar först klockan halv tolv. Tvättmaskinen fungerar igen så nu ska jag springa och hänga upp min tvätt innan jag lägger mig. I övrigt är jag bara allmänt trött på jobbet och allt som hör det till, men pepp på jul och ledigt. Och det är ju faktiskt inte långt kvar nu innan vi ger oss av mot Sweden.



/Amanda

Helgen närmar sig!

En arbetsdag kvar innan helgen. Jag har inga planer alls och det känns toppen. Det ska dessutom bli sol och lite varmare till på lördag så förhoppningsvis kan man vara ute utan att frysa. Imorgon har jag sovmorgon och börjar först klockan halv tolv. Tvättmaskinen fungerar igen så nu ska jag springa och hänga upp min tvätt innan jag lägger mig. I övrigt är jag bara allmänt trött på jobbet och allt som hör det till, men pepp på jul och ledigt. Och det är ju faktiskt inte långt kvar nu innan vi ger oss av mot Sweden.



/Amanda

Låååång dag!

Det här har varit en sådan där herregud-vad-tiden-går-långsamt dag. Den började ganska lugnt när alla utom Angus var i skolan och jag hann med att plocka lite och göra rågpannkakor medan han sov, men sedan flippade det ut. När Hank och Wednesday kom hem bestämde jag mig för att först koka äppelmos medan de åt lunch och sedan försöka involvera dem alla i lite lussebak. Big mistake! Jag kan inte baka med barn. De snorar och kladdar och kan inte forma lussebullarna som de ska, de pillar på allt, förstör de enda stackars bullarna som ser någorlunda okej ut, river ner saker och stökar till och sedan när det är dags att börja städa tappar de tålamodet och springer iväg (utan att tvätta av mjöl, smet, deg och liknande från fingrarna). Själv brukar jag tappa tåkamodet i samma stund som jag tar fram receptet, just eftersom jag vet vad som väntar. Men men. Bakning blev det i alla fall och med ett recept för 40 bullar lyckades vi åstadkomma 18 stycken, eller rättare sagt jag lyckades med 18 stycken och resterande del av degen var det bara att kasta i soporna. Men nu har jag i alla fall fått i mig ett par lussebullar och lite glögg och sitter nyduschad uppe på rummet och ska snart krypa i säng. Imorgon väntar ytterligare 12 arbetstimmar innan kvällen då jag antingen ska till Elk eller städa mitt rum och tvätta. Tvättmaskinen har ju varit sönder nu i tre veckor så det börjar bli lite ont om rena saker att sätta på sig, men imorgon ska det förhoppningsvis lösa sig då fixarnissen kommer hit för fjärde gången. Kan inte vänta tills jag får lämna det här och åka hem till en mer civiliserad tillvaro över jul.

/Amanda

Två veckor kvar!

Godkväll!
Nu är det exakt två veckor kvar tills jag kommer hem till Linköping för att fira jul. Det ska verkligen bli härligt, även om jag oroar mig lite för hur jag ska hantera kylan. Jag tycker ju att det är kallt här och då är det ju ändå inte minusgrader här än. Men jag har ju i och för sig inga större planer på att vara utomhus, så det ska nog lösa sig.

Idag har varit en ganska okej dag. Åtminstone till en början, innan min favorit från polisen ringde och ville prata om min lilla trafiköverseelse igen. Puss på honom! Men nu är det i alla fall klart att alla papper kommer hem till mig och ska skrivas på och skickas tillbaka innan jag åker tillbaka till London. Jag anser fortfarande inte att jag har ignorerat väjningsplikt, men då det uppenbarligen verkar oerhört omständigt att betala böter härifrån London känns det extremt krångligt, för att inte säga omöjligt, att ta upp saken i tingsrätten. Och vad spelar det för roll när de uppenbarligen redan har bestämt sig för att allt är mitt fel. Nej, lika bra att betala och se glad ut. De verkar ju ha ganska stora problem med att sköta sitt jobb på ett snabbt och smidigt sätt redan som det är så varför komplicera det för de små stackarna?

Annars har dagen som sagt varit bra. Vi var i kyrkan och firade Lucia, åt massa lussebullar och sjöng julsånger. Sedan kom vi hem, åt mat och nu sover alla utom Fonsie. Tisdagar är normalt sett ganska bra dagar just därför att vi är i kyrkan halva dagen och det enda som förstör den annars lugna tillvaron är bussresorna dit och hem. Jag tror inte jag kan beskriva vilka idioter som åker på dessa bussar. De står och hänger och är i vägen precis hela tiden, flyttar inte på sig och verkar fullkomligt likgiltiga till det faktum att det då och då är en massa stackars nannys och mammor som försöker komma av och på med sina inte allför nätta barnvagnar. Och då blir jag sur! Och stressad eftersom det inte är lätt att ta sig ut ur en buss med en stor dubbelvagn när ingen vill reagera och släppa förbi en. Men som jag har nämnt tidigare så är den här staden inte gjord för folk med barn.

Nej, nu blev det ett ganska bittert inlägg. Det är inte alls så dystert som det låter och jag har faktiskt köpt en massa godis i svenska affären idag som jag tänkte stoppa i mig nu och glädjas åt. Borde se slutet på "Notting Hill" också som Caroline och jag båda somnade till igår.


Jag, Caroline och Airplane igår kväll.

Imorgon väntar ett tolvtimmarspass och fem minusgrader enligt väderprognosen. Men dagen inleds med sång och frukost på sängen för Rosie som fyller år. Hipp hipp hurra!

/Amanda

En weekend med Josefine!

Sämst uppdatering på bloggen till följd av internetproblem. Men nu har jag lånat Carros dator och till skillnad från min så fungerar den givetvis som den ska. Jag har haft Josefine här sedan i tisdags och det känns lite konstigt att hon har åkt nu. Men vi har haft det toppen och det har som vanligt varit jättekul med lite besök. I torsdags kväll drog vi till Elk ganska sent på kvällen och blev lite besvikna när vi insåg att stället stängde klockan ett. Men vi drog vidare och kom hem strax efter fyra på natten för att sedan vara uppe tidigt på fredagmorgonen för jobb respektive sightseeing. Efter jobbet i fredags slängde vi i oss lite mat och begav oss sedan mot Tottenham Court Road för att se "We will rock you" på Dominion Theatre. Det blev tredje gången för min del, men jag tyckte att den var lika bra nu som de senaste gångerna jag såg den. Efter musikalen var planen att åka till Camden för utgång, men då vi båda var extremt trötta åkte vi hem och lade oss istället.

Igår kom vi inte iväg förrän vid elva då vi begav oss till Portobello Road och sedan vidare till Tower Hill i jakt på en matmarknad vi läst om i en artikel. Vi kom dock för sent och åkte därför till Leicester Square istället för riktigt god, italiensk mat och stora mängder rödvin. Därefter tog vi några drinkar i Soho innan vi gick hem och bytte om för en utekväll i Kilburn. Det var dock väldigt dött ute, så vi gav upp någon gång efter tolv och gick hem istället. Josse åkte vid fem imorse och själv har jag bara sovit fram till typ nu. Mina planer för dagen går ut på att slappa, se på film och bara ta det lugnt. Det är ganska soligt och varmt ute idag så en liten promenad kanske inte vore helt fel heller.


Vin på rummet i tisdags kväll.


Matlagning i onsdags.


Innan Elk i torsdags.


På väg till tunnelbanan.


Bagels till frukost i fredags.


I baren på Dominion Theatre.


Innan musikalen.


Frukost igår (lördags) morse.


Portobello Road.


Josefine vid Themsen. Tower Bridge i bakgrunden.


Drinkar igår kväll.


I våra nyinköpta All Saints-tröjor. Redo för kvällshäng i Kilburn.

Nu har jag delat med mig av några av de bilder som tagits under de här dagarna. Nu ska jag nog ta en sväng till Sainsburys och inhandla lite mat till ikväll. Ser fram emot en riktig mysdag hemma i huset.

/Amanda

December!

Hallå där!
Jag skyndar mig att göra en snabb kvällsuppdatering innan jag går och lägger mig. Josefine är på plats i London och det känns riktigt kul. Ikväll har jag varit barnvakt så vi har passat på att dricka lite vin och lagat grekiska biffar, hemmagjorda pommes frites och tzatziki. Imorgon jobbar jag tolv timmar så vi hinner inte ses förrän på kvällen, men då väntar en utekväll i Fulham.

Snön fortsätter att falla här och temperaturen sjunker. Idag har jag bakat pepparkakor med barnen och det känns verkligen att julen närmar sig. Det känns helsjukt att det är jul om bara typ tre veckor. Men det ska bli toppen att komma hem och träffa vänner och familj och verkligen julmysa med alla nära och kära. Nu ska jag krypa ner och sova lite innan jag ska upp och jobba. Jag har tyvärr inga roliga bilder att dela med mig av då de ligger på Josses kamera, men de kommer upp i slutet av veckan.

Puss och godnatt!
/Amanda

RSS 2.0